MENÜ
2019. március 25.
Irén, Irisz
Erőszak a kalauz ellen

Erőszak a kalauz ellen

444.hu • fotó: mnn.com

A férfi zokon vette, hogy az ellenőrök rendőrt akartak hozzá hívni, ezért támadt.

Közfeladatot ellátó személy (kalauz) elleni erőszak (tarkón vágás, lábon rúgás) miatt emelt vádat az ügyészség egy 27 éves dombóvári férfival szembent. A férfi 2018 áprilisában ugrott át Kaposvárra, hogy a barátaival egy helyi diszkóban szórakozzon. Alaposan berugott, aztán a hajnali órákban vonattal hazaindult. A vonaton azonban elaludt, és nem szállt le Dombóváron, így a vonat visszavitte Kaposvárra.

Az ellenőrök Kaposváron látták a fülkében alvó férfit és megpróbálták felébreszteni, mielőtt a vonat tovább indult volna Gyékényesre. A vádlott végül nagy nehezen magához tért, azonban zokon vette, hogy az ellenőrök rendőrt akartak hozzá hívni, ezért nekik támadt, és az egyik ellenőrt előbb tarkón ütötte, majd lábon rúgta. „Az ellenőrök azonban megfékezték a vádlottat, és a fülke padlójához szorították, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek” - írja az ügyészség.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.