MENÜ
2018. december 16.
Etelka, Aletta
Embertpróbáló körülmények voltak a hulladékszállításban

Embertpróbáló körülmények voltak a hulladékszállításban

aliscaterra.hu

A havazás és nagy hideg miatti elmaradást a következő időszakban pótolják.

A későn jött tél mindenkit megviselt. A nagy hideg és a folyamatos havazás miatt lelassult, néhány helyen meghiúsult a szállítás, a járművek lassabban jutottak el egyes körzetekbe. Az Alisca Terra Nonprofit Kft. a szolgáltatási kötelezettsége mellett kiemelt figyelmet fordított a szabadban dolgozó munkatársai védelmére, különös tekintettel a fagyos hidegben történő munkavégzésre.

Az elmúlt napok rendkívüli időjárása, a havazás és az extrém hideg a hulladékszállításban is gondokat okozott. Arra törekedtünk, hogy elsősorban a kommunális hulladék kerüljön elszállításra. Az érintett települések önkormányzatait naponta tájékoztattuk arról, hogy sikerült-e településükön a hulladék begyűjtése.

Igyekeztünk a hulladékszállító gépjárműveken dolgozó embereinknek segítséget nyújtani abban, hogy munkájukat végezni tudják, hiszen mínusz 20 fokban képtelenség napi 8 órán át kinti helyszínen kemény fizikai munkát végezni.
– a rakodó munkatársak óránként meleg autóban ültek be 10 percre,
– a rakodó munkatársakat 3-4 óránként cseréltük és melegedőbe vittük,
– a telephelyen meleg tea és kiadós, forró leves várta őket,
– gondoskodtunk arról, hogy minden dolgozónk rendelkezzen meleg ruházattal – kabát, sapka, kesztyű – és meleg, bundás lábbelivel.

Aki egész napi munkáját meleg szobában, irodában végzi, talán nem is érzékeli, hogy ilyen rendkívüli hidegben az emberi szervezet számára mit jelent az egész napos munkavégzés a szabadban.

Azokon a településeken, ahol nem, vagy nem minden hulladékot tudtunk elszállítani, ott az elmaradt szállításokat pótoljuk!

A vidéki településeken néhány utcában a hulladékszállító jármű nem tudott bemenni az utakon tapasztalható hóállapotok miatt, illetve több településnél előfordult, hogy a hatóságok lezárták a fő közlekedési utakat hóátfúvások miatt és ezért megközelíthetetlen volt. Pl. a 65-ös főút mentén lévő települések esetében.
A rendkívüli időjárási viszonyok közepette is dolgozóink törekedtek arra, hogy minden ingatlanhoz eljussanak, de a fenti okok miatt történtek elmaradások, és ezeket a következő ürítési napon pótoljuk!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy KIHELYEZHETIK A TÖBBLETHULLADÉKOT A KUKAEDÉNYEK MELLÉ!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az elmaradt szelektív szállításokat az alábbi településeken március 10-én, szombaton végezzük el:

Báta, Dunaszekcső, Alsónyék, Pörböly, Alsónána, Cikó, Grábóc, Bátaapáti, Mórágy, Fadd, Fadd-Dombori, Ozora, Fürged, Iregszemcse, Dunaszentgyörgy, Szedres, Gyönk, Keszőhidegkút, Belecska, Diósberény, Szakadát, Kalaznó, Dúzs, Mucsi, Szakály, Pári, Tengelic, Kölesd, Borjád, Kistormás

Kérjük, hogy ezen a napon a szelektív gyűjtőedényeket szíveskedjenek kihelyezni!

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket! Kérjük, továbbra is segítsék munkánkat!

Ügyfélszolgálat:
7100 Szekszárd, Tartsay Vilmos u. 9. (Interspar)
Telefon: +36 74/528-850
Email: ugyfelszolgalat@aliscaterra.hu
www.aliscaterra.hu