MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Emberi erő hajtja ezt a különleges hullámvasutat

Emberi erő hajtja ezt a különleges hullámvasutat

vezess.hu

Okajama városának vidámparkjában új oldaláról ismerhetjük meg a hullámvasutazást.

Nem megy gyorsan, és szintkülönbségeivel még csak a hányinger sem kerülgeti az embert a menet során, de mégis joggal mondható, hogy nagyon különleges utazáson vesznek részt azok, akik felülnek az égi vasútra.

Ha a hullámvasutakra gondolunk, akkor a legtöbb embernek a hatalmas sebesség, a szédítő kanyarok és az óriási sikítások jutnak eszébe. A legtöbb ilyen szerkezet valóban ezt is kínálja, ám a Japán déli részén fekvő Okajama városának vidámparkjában új oldaláról ismerhetjük meg az efféle szórakozást.

A SkyCycle névre hallgató attrakció valószínűleg a világ leglassabb hullámvasutas élményét kínálja a rá felülőknek, ráadásul mindezt úgy, hogy semmilyen szintkülönbség nincs is a közel háromperces menet során, azaz gyakorlatilag nem is nevezhetnénk hullámvasútnak. A kocsit azok hajtják pedállal, akik beleülnek, így legfeljebb olyan gyorsan lehet vele haladni, amilyen gyorsan tekerni tudunk.

 Az izgalmi tényezőt a sebesség és a lejtők helyett a magasságból eredő veszély és bizonytalanság, valamint a kilátás adja: a 16 méter magasan lévő pályáról csodálatos kilátás nyílik Japán 19. legnépesebb városára.

Az egyszerűnek hangzó menet valójában embert próbáló: számításba kell venni a nagyobb széllökéseket is, melyek a magasban megszédíthetik az embert a kétszemélyes bicikliszerű kocsiban. A leeséstől mindössze egy biztonsági öv véd meg, sehol egy korlát vagy egy védőháló.

A vidámparkban ezen kívül is akadnak egyéb játékok a szórakozni vágyóknak a gyorsabb hullámvasutaktól kezdve a bungee jumpingon át az óriáskerékig.