MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
„Elvétve volt maszk a szurkolókon

„Elvétve volt maszk a szurkolókon"

24.hu

Járványügyi szempontból katasztrófa volt a nyíregyházi focirangadó.

A hosszabbításban mentett pontot a Debrecen az NB II keleti rangadóján a Nyíregyháza ellen, a kapus Gróf Dávid is előrement egy szögletnél, sikerült is zavart keltenie, és végül Pintér Ádám lett a Loki hőse, ő szerezte az egyenlítőgólt.

A Párbeszéd nyíregyházi önkormányzati képviselője, Lövei Csaba levélben hívta fel a figyelmünket arra, hogy a meccs előtt a debreceni drukkerek mintegy ezerfős csoportját a járványszabályokat figyelmen kívül hagyva kísérték a vasútállomástól a stadionig a rendőrök.

Bár a múlt héten kiadott rendelet alapján a mérkőzéseken a lelátón maszkot kell viselni, Lövei azt írja, a meccsen a hatezres közönségben elvétve voltak csak olyanok, aki felvették a maszkot.

A városban gyakorlatilag közfelháborodás van, az erről szóló videókat tízezres nagyságrendben osztják, kommentelik, hogy ezt most hogyan lehetett megengedni a városvezetésnek, nem tudott tenni, vagy felsőbb parancsra nem tehetett ez ellen? Mindez akkor amikor „csak” a kórház van dugig, orvosok, ápolók betegednek meg sorra és alig van akinek ismeretségi körében ne lenne beteg. Ráadásul a város épp a koronavírusban elhunyt képviselőjét, kórházigazgatóját gyászolja – írja Lövei.

Debreceni oldalról más miatt reklamáltak, a csapat oldalán olvasható, Zsír, hogy jött az egyenlítés című meccstudósításból ugyanis az derül ki, hogy a vendégszektorban a korlátok valamilyen zsírral voltak lekenve, ami kellemetlen meglepetést okozott azoknak, akik megfogták vagy nekidőltek, és ezáltal összekoszolták a kezüket, ruhájukat.