MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Ellenzéki többség Szekszárdon

Ellenzéki többség Szekszárdon

hvg.hu • fotó: blikk.hu

Több olyan hely is van az országban, ahol a polgármesteri címet nem, de a közgyűlési többséget elvitte az ellenzék.

A megyei jogú városokban a 23-ból 10-ben nyert az ellenzék, 13-ban a kormánypárt. (2014-ben ez a szám úgy nézett ki, hogy 20-at vitt a Fidesz, 3-at az ellenzék.)

Kecskeméten maradt a Fidesz és Szemereyné Pataki Klaudia. A Fidesznek mellette 11 képviselői helye lett, az ellenzéknek 9.
Békéscsabán Szarvas Péter nyert, egy helyi egyesület színeiben, de kormánypárti támogatással. A testületben még 7-en kerültek be ebből az egyesületből, van 7 fideszes, 2 MSZP-LMP-s, illetve 1 DK-Jobbik-P politikus. Vegyes kép, de fideszes többség.
Szekszárdot megtartotta a Fidesz, mellette 6 képviselőt szerzett még a kormánypárt, illetve bejutott még 8 ellenzéki, tehát nincs Fidesz-többség.
Szita Károly kényelmes többséget szerzett Kaposváron. A 12 egyéni helyet is a Fidesz vitte el, bejutott még a testületbe 4 ellenzéki és 1 civil.
Veszprémet is megtartotta a Fidesz. 10 képviselője van még a Fidesznek, 7 az ellenzéknek.
Szolnokon is maradt a Fidesz és Szalay Ferenc. Mellette 7 kormánypárti képviselő és 10 ellenzéki, tehát a többsége nincs meg a Fidesznek.
Tatabánya az ellenzéké lett, a polgármester mellett még 8 képviselője van az ellenzéknek, ugyanennyije a Fidesznek, valamint bejutott egy Mi Hazánk-politikus is, érdekes helyzet.
Salgótarjánt megtartotta az ellenzék, a polgármester mellett még 9 képviselői helyet szereztek. A Fidesz ötöt.
Győrben Borkai Zsolt a botrány ellenére nyert, a kormánypártok mellette szereztek még 15 helyet. Az ellenzék 4-et, bejutott még 3 civil.
Sopronban is a Fidesz nyert. A polgármester mellett 12 fideszes, 5 ellenzéki.
Debrecenben magabiztos Fidesz-győzelem született. A polgármesterrel együtt 24 képviselője van a Fidesznek. Bejutott két civil, 4 DK-MSZP-P-s, 3 Momentum-Jobbik-LMP-s.
Érden ellenzéki győzelem született, mellette 10 ellenzéki képviselő van még a testületben, 6 fideszes, 1 civil.
Szegedet Botka László megtartotta, mellette 18 képviselő még a testületben az ellenzéki oldalról, 9 fideszes, egy civil.
Hódmezővásárhelyen újrázott Márki-Zay Péter, mellette 9 ellenzéki képviselő, 5 fideszes.
Dunaújvárosban jobbikos győzelem született (Pintér Tamás), mellette 10 ellenzéki és 4 kormánypárti képviselő a testületben.
Székesfehérvárt megtartotta a Fidesz és Cser-Palkovics András, 13 képviselővel dolgozhat együtt. Bejutott még 4 ellenzéki, 3 független.
Pécsen magabiztos győzelmet aratott az ellenzéki polgármester, 17 képviselővel dolgozhat együtt. Hét fideszes, 1 LMP-s még a testületben.
Miskolcot is elvitte az ellenzék. A polgármester 15 ellenzéki képviselővel dolgozhat együtt, bejutott még 10 fideszes, 1 Mi Hazánk-politikus és 1 civil.
Szombathelyen szoros verseny után nyert az ellenzéki polgármesterjelölt, kényelmes többséggel dolgozhat. 10 ellenzéki, 8 fideszes, 2 civil.
Egerben a jobbikos Mirkóczki Ádám nyert, a többség is az ellenzék. A polgármester mellett 9 ellenzéki 6 fideszes, 1 Mi Hazánk-politikus, 1 civil.
Nagykanizsa a Fideszé polgármesteri szinten, de a többség az ellenzéké. A testületben a polgármester mellett 6 fideszes, 8 ellenzéki.
Nyíregyházán a fideszes polgármester mellett 12 fideszes a testületben, illetve 9 ellenzéki.
Zalaegerszegen magabiztos győzelmet aratott a Fidesz, a polgármester mellett 12 kormánypárti a testületben. Mellettük 3 ellenzéki, 1 Mi Hazánk-politikus és 1 civil.