MENÜ
2021. október 27.
Szabina
Elképesztő hibát ejtett egy autótolvaj

Elképesztő hibát ejtett egy autótolvaj

www.vezess.hu

Gázolajszennyezést találtak a tűzoltók Sydney külvárosában, ami egy magára hagyott kisteherautóig vezetett. 

Balesetveszélyes útszennyezéshez riasztották a tűzoltókat Sydney délnyugati részén. Az aszfaltot gázolaj borította, méghozzá nem egy tócsa, hanem egy folytonos, összefüggő csík. A csúszásveszélyes szennyeződés 18 kilométeren át húzódott az éjszakában. A két irányban elinduló tűzoltók két teherautónyi semlegesítő anyagot szórtak ki a soha nem látott méretű foltra, és mire a csík két végére értek, az is kiderült, honnan eredt a szennyezés, illetve mi okozta azt.

A csík egyik vége egy ipari udvarnál volt, ahol valaki vagy valakik brutális erővel átszakították a kerítést – annak darabjai még ott hevertek a földön, amikor a tűzoltók megérkeztek, a másik végénél pedig egy kiürült üzemanyag-tartályú, magára hagyott kisteherautót találtak.

A következtetés logikus, bár nem végleges: a haszonjárművet az udvarról lopták el, üzemanyagtartálya akkor sérülhetett meg, amikor a tolvaj faltörő kosnak használta.

Az elkövetőt egyébként még nem találta meg a rendőrség, de ha valakinek ennyi esze van, aligha marad sokáig szabadlábon.