MENÜ
2020. július 11.
Nóra, Lili
Életmentő malac

Életmentő malac

nlcafe.hu • fotó: facebook.com/rupertmalac

Cuki és több ezer rajongója van a Facebookon, most már életmentő is Rupert malac.

A Rupert malac Facebook-oldal egy háziállatként tartott disznó mindennapjait mutatja be: az itt megjelent legfrissebb sztori állítása szerint Rupert jóbarátja valószínűleg szén-monoxid-mérgezést kap, ha a malac nem lép közbe, foglalja össze a Zoom.hu.

„Nyomkodtam a telefonom, olvastam a híreket, de éreztem, hogy egyre álmosabb vagyok, konkrétan elnyomott az álom. Ekkor már nem sok levegő lehetett a házban. Néha még ki-ki nyitottam a szemem, de olyan hihetetlen fáradtság volt rajtam, mint mikor borzasztóan beteg vagy, és érzed, hogy nem tudsz felkelni. Nagyjából 30-40 percet feküdhettem így, mikor Rupi őrülten elkezdett ordítani, harapdálni, jajveszékelni, tényleg, nem tudom leírni, milyen hangot adott ki, mert rengetegféle sikítása van, de ezzel még nem találkoztam. De olyan volt, mintha már csak nagyon messziről hallanám. Nagyon nehéz leírni ezeket, mert még most is a hatása alatt vagyok, konkrétan, mintha a másik szobából hallanám, miközben ott volt mellettem, és a fülembe ordított. Félig nyitottam ki a szemem, még talán mosolyogtam is rá, és akkor jött a villámcsapás.

Rupi beleharapott a kezembe, de olyan erővel, hogy azt hittem, kettétöri.
Ez a fájdalom az agyamig hatolt, ami tágra nyitotta a szemem, éreztem, hogy nehezen kapok levegőt, hogy szédülök, hogy hányingerem van, és nem hiszitek el, mint a filmekben, egyből anyám arcát láttam és Eszter apukáját, akik óva intettek a szén-monoxid veszélyeitől. Az utolsó erőmet összeszedve, botorkálva, négykézláb kivonszoltam magam a kertbe, közben Rupit hívogatva, bár futott ő magától utánam. Kint ültem/feküdtem legalább 10-15 percet, mire kicsit képbe kerültem” – szól a megható történet.

A gazdának a kiérkező kéményseprő azt is elmondta, hogy ha a malaca nem ébreszti fel, valószínűleg már az estét sem élte volna túl.

Csak hogy legyen valami tanulsága is a történetnek: ahogy hősünk kéményseprője is elmondta, mindenki szerezzen be szén-monoxid-mérőt.