MENÜ
2018. július 20.
Illés
Éleslátást biztosít minden helyzetben

Éleslátást biztosít minden helyzetben

matokoptika

Legújabb fejlesztésű Varlilux X series multifokális szemüveglencse: lesz időnk hozzászokni!

Októberben ingyenes látásellenőrzés a Matók Optikában!

Nem múlhat el az október látásellenőrzés nélkül. Az optikus szakmai szervezetek és az optikai eszközök gyártói az akcióba bekapcsolódó szaküzletekkel közösen minden évben ősz derekán akciót tartanak. Az ingyenes látásellenőrzést idén is meghirdette a szekszárdi Matók Optika, ahol szakképzett optometristák várják az érdeklődőket. Az idei akció egy speciális multifokális szemüveglencse megismertetéséhez, és kipróbálásához kapcsolódik.

Mi kell tudni a VARILUX X multifokális lencséről?

A főszereplő idén a VARILUX X multifokális szemüveglencse, az Essilor gyár legújabb fejlesztésű lencsecsaládja. Egyedülálló és kifinomult mérési módszerekkel, a domináns szem figyelembevételével, és a közeli tekintési szokásokhoz is optimalizált lencsével, minden helyzetben éles látást biztosít. Karnyújtásnyi távolságon belül, és azon túl is. Akik attól félnek, hogy túl nagy kockázatot vállalnak a megvásárlásával, hiszen nem biztos, hogy hozzá tudnak szoknak, azoknak jelenthet fontos információt a türelmi idő. Matók Lajos, a Matók Optika tulajdonosa elmondta, hogy az akció keretén belül most bevezető áron, és hat hónapos megszokási garanciával lehet megrendelni a kiváló multifokális lencséket.

Hullámfront technológia

A Matók Optikában a világon jelenleg egyik legkorszerűbbnek számító, Zeiss gyártmányú, i.Profiler „hullámfront technológiás” szemvizsgáló műszert használják. Ez egy sík hullámfrontot bocsát a szembe, a visszaverődött hullámfront a szem hibáitól függően deformálódik, ezt a jelet elemzi a gép, és jeleníti meg táblázat és 3 dimenziós ábra formában is. A „hullámfront technológiás” vizsgálat korszakváltást jelent a szemvizsgálatok terén. Tolna megyében kizárólag a Matók Optikában használnak ilyen technológiát a szemvizsgálatok során.
A pontos mérést lehetővé tevő csúcstechnológia a szem adottságaihoz legjobban alkalmazkodó, legkiválóbb lencsét biztosítja a szekszárdi üzletben. A nagyszerű berendezés ára többszöröse a hagyományos szemvizsgáló készülékeknek, nem csak dioptriát mér egy ponton, hanem a hullámfront segítségével, a pupilla teljes nyílásában több ezer ponton határozza meg a szem hibás leképezését. A vizsgálat és a gépi mérés adatai alapján lehetővé válik az eddig elképzelhetetlen egy század dioptria pontosságú szemüveglencsék gyártása.

POLATESZT vizsgálat

Gyakori fejfájás, migrén, front és fény-
érzékenység esetén gyakran nem csak az éleslátást kell korrigálni. A problémát a két szem összehangolt mozgását biztosító rendszer hibája okozza. Ez a látásprobléma a rejtett kancsalság vagy heterofória. A rendellenességet ún. Polateszt vizsgálattal lehet kideríteni. Ekkor a két szem elé különleges polarizált szűrő kerül, így a két szem más-más képet lát, így kimutatható a hibás működés.

Fundus kamera – a szemfenék vizsgálatának új módszere

Magyarországon optika üzletek többségében még ritkaságnak számít az a speciális orvostechnikai eszköz, ami a Matók Optikában már megtalálható. Ez a digitális fundus kamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés, melynek segítségével felderíthetők és megelőzhetőek a cukorbetegség, magas vérnyomás, a macula degeneráció (szemfenék-elfajulás) látást érintő szövődményei.
A speciális technológia előnye, hogy az arra alkalmas szemek esetén, a szemfenék vizsgálat, pupillatágítás nélkül gyorsan, érintés- és fájdalommentesen végezhető el. Cukorbetegség esetén az elkészült képet digitálisan rögzítik és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem szemészeti klinikájához egy központi adatbázisba továbbítják, ahol az egyetem szakemberei rövid szakvéleményt írnak. A későbbi kontrollok alkalmával a képek visszakereshetők, nyomon követhető a betegség állapota.

Szemnyomás ellenőrzés

Valamennyi szemvizsgálat esetén plusz szolgáltatásként ingyenesen elvégzik a szemnyomás ellenőrzést. Ez a zöldhályog (glaukoma) korai felismerése miatt ajánlott. A glaukoma (zöldhályog) a felnőtt népesség igen nagy részét veszélyezteti. Alattomos, veszélyes szembetegség, legtöbbször minden fájdalom nélkül kezdődik. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegek és észrevétlenül, először a periférián majd a látáscentrumban megszűnik a látás. A Matók Optikában a szemnyomás ellenőrzése teljesen fájdalommentesen, a szem érintése nélkül a másodperc tört része alatt történik. Az erre szolgáló készülék, a Non Contact Tonométer sűrített levegővel működik. Negyven év felett mindenkinek ajánlott a szemnyomás-ellenőrzés.

Válassza a minőséget, hogy lássa a különbséget!

A Matók Optika mindig fontosnak tartotta a technikai újdonságok alkalmazását. A pontos beállítást igénylő egyes speciális szemüveglencsék optikai középpont-helyzetét 4 dimenziós digitális centráló készülékkel, tizedmilliméter pontossággal tudják beállítani a pupillához. A 4D vizsgálat szem egyedi adottságait figyelembe vevő adatokat jelenti. A megállapított recept alapján minden ismert szemüveglencse-gyártó lencséje megrendelhető. A Zeiss, a Hoya és az Essilor teljes kínálata megtalálható az üzletben.
Mindehhez óriási keretválaszték áll rendelkezésre, a csúcsminőségű, allergiamentes, titánium modellekig bezárólag, gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A kiválasztott és megrendelt szemüveg a helyszínen saját, jól felszerelt műhelyben, képzett szakember- és modern műhelyháttérrel készül. A jelenleg kapható legprecízebb digitális, számítógép-vezérelt 3 dimenziós csiszoló és fúrógép, a modern technika segítségével, tökéletes, a kerethez illeszkedő szemüveglencsét készít.

Szemvédő vitaminok

A maculadegeneráció korunk veszélyes szembetegsége, ugyanakkor a macula védőrendszere specifikus mikrotáp3anya-
gokkal megelőzhető, frissen tartható. A Matók Optika a német Aquapharm cég által szabadalmazott speciális szemvédő készítményt forgalmaz. Ez vízben oldódó, extra, luteintartalmú ivóampulla, mely az idősödő szervezetben jobb hatásfokkal szívódik fel.
Forgalmazzák még az OCUVIT Lutein Forte tablettát a Bausch&Lomb készítményét, ami szintén hatásos, jó nevű szemvédő vitamin. A két szert kúraszerűen felváltva tanácsolt szedni.

Hagyomány és legújabb technikák

A Matók Optika mindig élenjárt az új és újabb technika bevezetésében. Matók Lajos optometrista mester és fia, Matók Ákos diplomás optometrista a hagyományokra építve megvalósítják a szakma legújabb vívmányait, ezzel is gyarapítva az elégedett vásárlók körét.