Tam_Bau
MENÜ
2019. augusztus 22.
Menyhért, Mirjam
Egy lezuhant Boeing az otthona

Egy lezuhant Boeing az otthona

filter.hu

Lakókocsi? Annyira 60-as évek! Ez az úr egy átalakított Boeing 727-esben lakik a semmi közepén.

Bár nincs a szemünk előtt, ezt a repülőgépet látni kell: a forgalomból kivont Boeing 727 az USA Oregon államának Portland városa melletti 4 hektáros erdő mélyén van, földöntúli lakótérré alakítva. A tulajdonos, Bruce Campbell (aki sajnos nem a Gonosz halottból ismert színész) minden év felét itt tölti, amióta 1999-ben 100,000 dollárért megvásárolta a repülőt.

Van víz, villany és szennyvíz-elvezetés plusz 99 m2 lakóterület: Campbell repülő-otthona elég luxus-kényelmes, minden különcsége ellenére. A gép arról is hírhedt, hogy Onassis halála után ez vitte a testét Görögországba, ahol azután eltemették; Jackie Onassis és a család is a gépen utazott.

Campbell a Légiflottát Újrahasznosító Egyesület (AFRA) tagja. EZEK AZ EMBEREK LAKÁSSÁ ALAKÍTJÁK A FORGALOMBÓL KIVONT REPÜLŐGÉPEKET VAGY MÁS KREATÍV RENDELTETÉST ADNAK NEKIK.

Bruce nemrég éppen arról mesélt a tagoknak, hogy egy Boeing 747-es átalakítására készül Japánban, ahol az év másik felét tölti. De miért akarhat valaki egy repülőben lakni?

Campbell így indokolja: „Ha megfelelő a kivitelezés, akkor a forgalomból kivont sugárhajtású gép vonzereje a pazar technológiában és magában a szoborszerű megjelenésben rejlik. A sugárhajtásúak a repülőgépgyártás remekművei, nincs olyan lakóhely, ami felérne az eleganciájukkal. Hihetetlenül erősek, tartósak és hosszú élettartamúak; földrengésnek, viharnak könnyen ellenállnak.

"Belül könnyen és makulátlanul tisztán tarthatók, mert nyomás alatt álló zárt tartályok: por vagy rovarok tehát nem tudnak bejutni. Behatolásnak jól ellenállnak, az ember csodálatos biztonságban és kényelemben érezheti magát bennük. A belső tér fantasztikusan modernül és gondosan tervezett, egyedi előnyök tárházát nyújtja, remek a világítás és a légkondi, rengeteg a tárolóhely. Amint kivesszük a széksorokat, máris nyilvánvaló, milyen vonzó családi otthon lehet.”

Aztán persze ott van az élvezet is. „Nagyszerű játékszer. Trükkös ajtók, trükkös padlók. Felnyíló poggyászrekesz itt, azt lezáró retesz amott. Szuper belső világítás. Csodás külső világítás, csillogó-villogó megjelenés, titánvezetékek…

Ez egy folyamatos felfedező kaland, mindig szórakoztat, állandó muníciót ad egy ilyen régitechnológia-őrültnek, mint én. A sok kis játékot imádjuk, de sok kis játék egy nagy játékban: ez maga a beteljesülés.” – jelentette ki Campbell.