MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Egy hihetetlen gyermekvállalás: saját unokáját szülte meg

Egy hihetetlen gyermekvállalás: saját unokáját szülte meg

444.hu • fotó: news.com.au/

Cecile Eledge 61 éves korában saját unokáját hozta világra.

A nebraskai nő meleg fia, és annak férjének gyermekét hozta a világra. A béranyaság ötletét maga a nő vetette fel, amikor fia, Matthew és férje, Elliot Dougherty belevágott a családalapításba. "Persze, hogy nevettek" - mesélte a BBC-nek.

Mivel Eledge ekkor már 59 éves volt, eleinte viccként kezelték az ötletét. "Inkább tűnt csodálatos érzelmi megnyilvánulásnak tőle. Olyan önzetlen asszony" - mesélte Elliot Dougherty. Ám amikor elkezdték komolyan felmérni a lehetőségeket, egy termékenységi doktor életképesnek nevezte az ötletet. Így hát Eledge elvégezte a teszteket, amelyek alapján végül engedélyezték a beavatkozást.

"Nagyon egészségtudatos vagyok, pillanatnyi kétségünk se volt afelől, hogy ki tudom hordani a bébit" - mondta. A gyerek végül teljes családi vállalkozásban készült. A spermát Eledge fiától vették le, a petesejtet a másik oldalról Dougherty nővére, Lea ajánlotta fel.

Eledge elmondása szerint a terhesség sima volt, bár az életkora miatt a tünetek "kicsit erősebbek" voltak három korábbi terhességéhez képest.