MENÜ
2019. január 24.
Timót
„Dühöd leplezett fájdalom

„Dühöd leplezett fájdalom"

hvg.hu

A közösségi média nem mindig olyan, mint a pokol, néha képes megváltást is hozni.

Valami hasonló történt, amikor a komikus Sarah Silverman nemrég szóba elegyedett azzal az emberrel, aki egyszerűen csak lepicsázta. Kiderült, hogy Silverman nemcsak a poénokhoz ért, hanem együttérzésben is világbajnok. Ahelyett ugyanis, hogy megsértődött vagy visszaszólt volna, esetleg blokkolta volna a hozzászólót, elkezdett beszélgetni.

I believe in you. I read ur timeline & I see what ur doing & your rage is thinly veiled pain. But u know that. I know this feeling. Ps My back Fucking sux too. see what happens when u choose love. I see it in you.

„Hiszek benned, belenéztem az idővonaladba, látom, mivel foglalkozol, és azt, hogy a dühöd leplezett fájdalom” – válaszolta Silverman. Kiderült, hogy a férfi komoly hátfájdalmakkal küzd, 8 éves korában molesztálták, és azóta sem talál békére. Silverman megkérdezte tőle, hogy használ-e heroint, és le akar-e szokni. A férfi elárulta, hogy füvet szív és fájdalomcsillapítókat szed. Silverman azt tanácsolta neki, hogy csatlakozzon valamilyen támogatói csoporthoz, és bár a férfi megígérte, hogy kér segítséget, bevallotta azt is, hogy meglehetősen antiszociális, és nincsenek barátai.

Silverman ekkor a többi felhasználóhoz fordult segítségért, és egész gyorsan találtak neki egy hátspecialistát San Antonióban, aki segíthet rajta.

A komikus együttérző hozzáállása hatalmas visszhangot kapott a Twitteren. Különösen a konfliktusokba, harcokba és mocskolódásokba belefáradt felhasználók között. Úgy tűnik, Sarah Silverman komolyan gondolja, hogy lehet más az internetes párbeszéd.