Tam_Bau
MENÜ
2022. december 5.
Vilma
Drágább a lakás erkéllyel

Drágább a lakás erkéllyel

magazin.otthonterkep.hu

Sokat hozhat a konyhára, ha van erkélye a lakásnak.

Egy ingatlan árát rengeteg tényező befolyásolja, ilyen például az erkély is, melyre sokszor nem fordítunk kellő figyelmet. Mai bejegyzésünkben körbejárjuk ezt a témát és tuti befektetési tippekkel is készültünk.

Az erkélyes lakások iránt mindig is nagyobb volt a kereslet. Az egy évtizeddel ezelőtt épült társasházak csupán 60%-hoz tartozott erkély, vagy terasz, ma már ez szinte elvárás, nem nagyon találni olyan új társasházi építkezést, hol ne készültek volna fel erre is.

Az erkély természetesen az ingatlan árára is hatással van, hiszen akár 20-30%-kal is többet érhet egy erkélyes vagy teraszos lakás. Hogy miért ilyen népszerűek? A válasz egyszerű, az erkélynek köszönhetően jó eséllyel világosabb lesz a lakás, könnyebb átszellőztetni és még a legkisebb példányokra is általában ki lehet tenni egy kis asztalt és széket, melyek jó szolgálatot tehetnek egy nyári estén.

A fentiekből adódik, hogy az erkélyes lakások remek befektetések lehetnek, pláne, ha felújítandóak, hiszen a ráncfelvarrást igénylő otthonokhoz az átlagosnál alacsonyabb áron hozzá lehet jutni.