Tam_Bau
MENÜ
2020. június 2.
Kármen, Anita
Dárdai: Pirosban van az ország

Dárdai: Pirosban van az ország

index.hu/, Fotó: Huszti István / Index

Dárdai Pál saját stratégiája szerint pihentetne, főleg mert kritikus nyolcaddöntő jön.

Azért is, mert a válogatott felépítettsége ezt már meg is engedi.

Dárdai Pál, a magyar futballválogatott korábbi kapitánya a Magyar Rádiónak beszélt arról, mit vár a portugálok elleni meccstől.
Mindig azt éreztem, hogy a magyar futballisták szeretethiányosak. Hát most megkapják a szurkolóktól. Mindenki büszke rájuk, nyugodtan játszhatnak. Pirosban van az ország.

Kitért arra is, miután megvan a továbbjutás: el lehet gondolkodni pár kulcsember pihentetésén, mert a balhátvéd Kádár Tamás és a támadó középpályás Kleinheisler László sárga lapot gyűjtött be Izland ellen, Gera Zoltán pedig mégiscsak 37 éves, nem annyira terhelhető, mint a fiatalabbak. Király Gábornak pedig esetleg hasznos lehet, ha mentálisan kap egy kis pihenőt.

Dárdai kiemelte Langot, aki meg tudta oldani a feladatát a jobbhátvéd posztján, pedig középről kellett kihúzódnia.

„Mindenre van példa és ellenpélda is.

A rotálás sokszor bevált már, de van, hogy jobb, ha ritmusban maradnak játékosok. A szövetségi kapitány pontosan látja, érzi, milyen állapotban vannak a fiúk, ezt neki kell megítélni.

"Mi kívülállók vagyunk. Nincs jól bevált recept. Abban ugyanakkor biztos vagyok, akik bekerülnek, egyenértékűek lesznek azokkal, akik fújnak egyet. Tudják már, hogy mit kell tenniük a pályán. Megvan a szervezettség, megvan a rendszer, lehet cserélni a mozaikokat. Olyan ez, mint a legó. Most már az alap megvan, a fejlődés látható a labdabirtoklásban, a passzokban, most már a támadójátékot kell hozzátenni a csapathoz, mert a védekezés megfelelően összeállt. Izland ellen meg is volt már a támadójáték, ha van még öt perc, azt a meccset is megnyerjük. Így megy ez” - véli a volt kapitány.

Kifejtette azt is, hogy a nagy sztárok fáradtak, mert végig szorításban voltak a szezon alatt, míg például a mieink ilyenkor tudnak élni, nekik kedvez ez a lebonyolítás, mert nem volt nekik annyira megterhelő a szezon. Fittek, ezért érvényesülnek.

Ausztriánál szerinte valamit elrontottak a felkészítésnél. De nehéz ügy a sztárjátékosok terhelése, mert ha pihennek egy kicsit, nehéz felpörögniük még egyszer, míg ha újabb edzést kapnak, az a vérszívással egyenlő.

Magyarország szerda este hattól játszik Portugáliával, ami még nem jutott tovább, hogy ez biztosan meglegyen, nekik nyerniük kell. A mieinknek négy pontjuk van, így továbbmentek egy meccsel a vége előtt, a kérdés az, hogy ezt a csoport első, második vagy harmadik helyén teszik.