MENÜ
2020. június 3.
Klotild
Csomagfeladási limittel készül a karácsonyi rohamra a Magyar Posta

Csomagfeladási limittel készül a karácsonyi rohamra a Magyar Posta

444.hu

A tavaly év végi katasztrofális állapotokat próbálják megelőzni.

„November 15-től visszavonásig nem szerződéses ügyfeleink [vagyis az átlagos postára járók java - akiraly.] naponta legfeljebb 5 darab MPL üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel" - olvasta a Magyar Posta honlapján a Zoom. A cég nem is csinál titkot abból, hogy a feladható csomagok mennyiségének korlátozásával a tavaly év végi katasztrofális állapotokat próbálja megelőzni. Akkor, bár ezt igyekeztek letagadni, a Posta képtelen volt megkűzdeni azzal, amit józan paraszti ésszel egyetlen feladatának gondolnánk: kézbesíteni a címzetteknek a csomagokat. Én például több mint másfél hónapot vártam egy rendelésemre, amit szerencsére nem karácsonyi ajándéknak szántam.

A Posta közleménye szerint az intézkedésre valóban azért van szókség, hogy "az év végi élénk küldeményforgalomban" is fenntarthassák a szolgáltatás megszokott, saját értékelésük szerint "magas" színvonalát.
Három hete, október 24-én a Posta még azt állította, hogy "felkészült" a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra, de gondolom ez csak ugyanolyan szóvirág, mint a "magas színvonalú szolgáltatás". A megszokott színvonalra a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint ugyanakkor valóban számíthatunk, szerintük idén se lesz kisebb a káosz, mint tavaly. Ha jót akar magának, akkor már szeptemberben megvásárolta a karácsonyi ajándékokat.
MAGYAR POSTA karácsonyi káosz késve érkező csomagok "magas színvonalú szolgáltatás"