MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Csodás tájakon az új Gyűrűk Ura

Csodás tájakon az új Gyűrűk Ura

novekedes.hu

Középfölde visszatér Új-Zélandra: az Amazon megerősítette, hogy itt fogják forgatni az új Gyűrűk Ura sorozatot.

Ismét Új-Zéland lesz Középfölde az Amazon új Gyűrűk Ura sorozatában – erősítette meg a hírt nemrégiben a filmstúdió, amelyről a Lonely Planet is beszámolt. Peter Jackson eredeti filmtrilógiáját és A hobbit filmeket szintén itt forgatták.

Az Amazon két éve szerezte meg A Gyűrűk Ura globális televíziós jogait. A hírek szerint a mű új történetszálakat dolgoz fel, amelyek Középföldén fog játszódni ugyan, de nem Tolkien regényeit tervezik újra feldolgozni, hanem időben A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége eseményei előtt játszódó teljesen új történeteket fognak elmesélni.

Amikor helyszínt kerestünk, hogy életre keltsük Középfölde Másodkorának eredeti szépségét, tudtuk, hogy valami fenséges vidékre vágyunk érintetlen tengerpartokkal, erdőkkel, hegyláncokkal, ahol emellett világszínvonalú felszerelést, stúdiókat, képzett és tapasztalt szakembereket is találunk – nyilatkozta J.D. Payne és Patrick McKay, a sorozat executive producere.

Az új sorozat sokak szerint a valaha készült legdrágább tévészéria lesz. Az előkészítés már megkezdődött: a gyártási munkák Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandban a következő hónapokban indulnak. A sorozatot várhatóan 2021-re fog elkészülni.

Wellington, Új-Zéland fővárosa is felmerült, mint lehetséges forgatási helyszín, de a stúdió keze meg van kötve abból a szempontból, hogy James Cameron rendező jelenleg az Avatar folytatását forgatja ott.