MENÜ
2019. március 20.
Klaudia
Csodás céklakrém

Csodás céklakrém

femina.hu

Vaj helyett vitaminbombaként használhatjuk a céklakrémet.

Egészséges és finom, ráadásul könnyű elkészíteni. Kenyérre is kenhető, vagy mártogatósként is fogyaszthatjuk. Íme a céklakrém receptje.

Hozzávalók: 2 db cékla, 2 evőkanál natúr joghurt, 5 dkg krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

A megmosott céklagumókat kettő vagy négy részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokon puhára sütjük kb. egy óra alatt. Még melegen megpucoljuk, daraboljuk és pürésítjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, fokhagymát, sót, borsot, akár zöldfűszerekkel is ízesíthetjük. Zárható edényben tegyük hűtőbe, hagyjunk időt, hogy összeérjenek az ízek!