MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
„Csapós” diákok sikere: kemény felkészülés, összetartozás és élmény

„Csapós” diákok sikere: kemény felkészülés, összetartozás és élmény

AM Daszk Csapó Dániel

Második helyezés az országos rendészeti versenyen.

A III. Országos Középiskolai Rendészeti csapatversenyt április 25-27-én tartották meg Budapesten. Az országos megméretést több mint húsz éve rendezik meg, célja hogy azok a diákok, akik középiskolai szinten a rendészeti képzésben vesznek részt összemérhessék tudásukat elméletben és gyakorlatban egyaránt. Köztük volt az AM Daszk Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata, mely az országos döntőben második helyezést ért el.

Az országban több mint száz középiskolai intézményben folyik rendészeti képzés. A verseny márciusban megtartott régiónkénti selejtezőkkel kezdődött, amely után az országos döntőbe a legjobb húsz csapat került. A résztvevők először elméleti tudásukról adtak tanúbizonyságot: szakmai irányultságú műveltségi, idegen nyelvi, informatikai és KRESZ-kérdéseket oldottak meg. Ezt követően a gyakorlati feladtok következtek (rendőr szakmai-, katasztrófavédelmi-, büntetésvégrehajtási feladatok, illetve akadálypálya, lövészet és fizikai állapotfelmérés).

A „Csapó” második helyezést elért csapatának tagjai voltak: Kuti Gergő, Németh Attila, Pappert Péter, Sárközi Ádám, valamennyien 11. rendészeti szakgimnáziumi osztály tanulói. Felkészítő tanáruk Szommer Attila testnevelő tanár. Az iskola mindig fontosnak tartotta, hogy a tehetséges, szakmailag elkötelezett diákokkal az országos megméretéseken részt vegyenek. Klem Zsolt, az intézmény egykori testnevelő tanára által kitaposott eredményes felkészítést az utóbbi öt évben Szommer Attila vette át, aki nagy lelkesedéssel végzi a rendészeti képzésben részt vevő tanulók felkészítését. A kemény munka hozta meg az országos második helyezést. Külön köszönet illeti meg a felkészítésben nyújtott segítségért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szekszárdi Rendőrkapitányság, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársait.

És hogy mit jelent mindez a főszereplő diákoknak, egyáltalán miért tartották fontosnak a részvételt, erről így fogalmaztak a csapat tagjai: „Rendszeres résztvevők voltunk rendészeti és honvédelmi versenyeken, ezeken szép eredményeket értünk el megyei és országos szinten. De ez a verseny kiemelkedően fontos volt számunkra. A felkészülést már februárban elkezdtük, az országos selejtezőt követően első helyen jutottunk be az országos döntőbe. A felkészülést a sérülések is lassították. Azonban céljaink eléréséért még a húsvéti szünetben is bejöttünk gyakorolni a tűzoltóságra, illetve a rendőrségre. Megérte, nagyon örülünk az eredménynek!”
Nem véletlen, hogy mindannyian a rendvédelmi szervek valamelyik ágazatában szeretnének elhelyezkedni. A pályaválasztás egyértelmű, és az sem mellékes, hogy a fiatalok élményt szereztek, miközben nagyon jó csapat kovácsolódott össze.