Tam_Bau
MENÜ
2019. május 22.
Júlia, Rita
Csalással alkudták le az autó árát

Csalással alkudták le az autó árát

hvg.hu

Elég volt egy kis figyelmetlenség az eladó részéről, és máris százezreket alkudtak a csalók.

A szigetszentmiklósi nyomozók két hatvani férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként különféle használt autós csalásokkal összefüggésben. Eljárás indult ellenük, mert többek közt idén januárban úgy vásárolták meg egy szigetszentmiklósi férfi autóját, hogy a próbakör alkalmával a sértett figyelmét elterelve, a gépkocsi hűtőfolyadék-tartályába szennyező anyagot juttattak, majd ezt hibaként „észlelve” motorhibásnak állították be a járművet.

Az átvert autóstól ezek után az eredeti vételárból több százezer forintot lealkudva vették meg a gépkocsit.

A nyomozás megállapította, hogy az elmúlt időszakban több hasonló jellegű bűncselekmény is történt más településeken, az elkövetési módszerre pedig jellemző lehet még, hogy a hűtőfolyadék szennyezésén túl a megvásárolni kívánt jármű kipufogójába is olajat juttatnak a sértett figyelmének elterelése mellett.

Ilyenkor azt forgatókönyvet játsszák el, mintha motorhiba miatt folyna olaj a kipufogócsőből. Az így megszerzett járműveket ezt követően általában pár napon belül eladásra hirdetik az elkövetők.

A szigetszentmiklósi nyomozók azonosítottak két hatvani férfit, akik az ismertetett módon Budapesten egy Opel Astra, Hatvanban pedig egy VW Passat gépkocsit vásároltak meg, esetenként több százezer forinttal kevesebbért az eredeti vételárnál.

A 63 éves és a 26 éves hatvani férfiakat a nyomozók tegnap, Hatvanban fogták el, majd a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki őket – írja a police.hu.

A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak további bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e, és kérik, akinek hasonló módon vették meg a kocsiját, jelentkezzen.