Tam_Bau
MENÜ
2021. március 1.
Albin
Családi ház paratölgyek ölelésében

Családi ház paratölgyek ölelésében

octogon.hu

A természeti környezet és a csodás panoráma meghatározó elemi voltak a tervezési folyamatnak.

Természetvédelmi övezetben, paratölgyekkel gazdagon ültetett telekre tervezett családi házat a portugál Hugo Pereira Arquitetos, párbeszédet kialakítva a terület környezeti adottságaival.  Az építőanyagok megválasztását a környezetben fellelhető anyagok, és azok vizuális megjelenése irányította, így az épület tökéletesen beolvad a természetvédelmi övezetbe.

A ház betonból épült, annak külső megjelenésén is ez az anyag dominál, fenyőfával kiegészülve. A természet és az épített világ közti átmenetet a homlokzat lejtése is támogatja. Azt sugallja, hogy a ház a természet része, abból kinőve kap helyet a telken. A speciális kialakítás azt is lehetővé teszi, hogy a lakók felsétáljanak a ház tetejére, onnan élvezve a kilátást.

A keleti és nyugati homlokzatot üveg fedi, a természetes fénynek utat engedve. Így a ház egész nap világos, fényes, illetve folyamatos kilátást biztosít a paratölgyekre és a természet egészére.

A ház tágas, világos terekből áll. A földszinti konyha, étkező és nappali egymásba nyílik, a tágasság érzetét növelve. Ugyanez a hangulat jellemzi a felső szinteket is, ahol a lakosztályok találhatók. Az udvaron keskeny medence húzódik, mely tökéletes helyszín a relaxációra, kikapcsolódásra, háttérben a csivitelő madarak zenéjével.