MENÜ
2020. július 14.
Őrs, Stella
Bitcoin: Óriási árfolyamesés

Bitcoin: Óriási árfolyamesés

444.hu • fotó: phaelosopher.com

2000 dollárt esett a bitcoin árfolyama, miután kiderült, hogy Dél-Koreában betilthatják a kereskedését.

Csütörtökön 13,5 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama, miután megjelentek a hírek, hogy Dél-Koreában betilthatják a kereskedelmet a kriptovalutával. A betiltásról szóló hírek azután jelent meg, hogy a rendőrség és az adóhatóság rajtaütött a helyi bitcointőzsdén, többek között adócsalás vádjával nyomozva.

Az igazságügyminiszter Park Sang-ki elmondása szerint komoly aggodalommal figyelik a virtuális valutákat, és a minisztérium gyakorlatilag épp előkészít egy törvénytervezetet, amivel betilthatják a kereskedést. A hírek hatására 2000 dollárt esett a bitcoin árfolyama éjjel, majd egy kicsit elkezdett feltápászkodni délelőtt.

Ha lesz is törvényjavaslat, utána még hosszas parlamenti vita indulhat meg a javaslatról, elemzők szerint minimum hónapok, ha nem évek kérdése lehet. Azt is hozzátették, hogy egy esetleges tiltás után sem lehetetlenülne el teljesen a kereskedés lehetősége az országban, de azért nehezebbé válna.

A dél-koreai fellépés egy nappal azután történt, hogy a világ egyik legismertebb befektetője, Warren Buffett arról beszélt, hogy soha nem fektetne bitcoinba vagy egyéb kritpovalutába, és szerinte ezek az eszközök hamarosan össze fognak omlani.