MENÜ
2021. február 24.
Mátyás
Betört a koponyája, eltört a mellcsontja, de a kórházban nem vették észre

Betört a koponyája, eltört a mellcsontja, de a kórházban nem vették észre

nlcafe.hu • fotó: weborvos.hu

Egy férfit félrediagnosztizáltak a fővárosi Szent János Kórházban – írja a Bors.

Nem vették észre a beteg koponya- és mellcsonttörését, így nem tartották bent a kórházban a férfit, akit azzal engedték haza, hogy jegelje otthon maga a sérüléseit.

Havas Ferenc a Borsot kereste fel történetével, miszerint április 24-én Pilisvörösváron a szomszéd verte meg őt komoly sérüléseket okozva. A szomszéd a 66 éves férfi párját is bántotta, és Ferencet úgy helyben hagyta, hogy végül mentővel kellett őt kórházba szállítani.

A Szent Jánosban megvizsgálták, még CT-vizsgálatot is végeztek, majd az elmondása szerint az orvos azt állapította meg, hogy a nyugdíjas férfinak nem keletkezett olyan sérülése, amiért bent kellene tartani a kórházban. Vizsgálati lapjára azt írták, jegelje otthon sérüléseit, ha panasza van, menjen kontrollra.

Ferenc hazament, de két nappal később arra ébredt, hogy rosszul van, szédült, és a hideg rázta. Ekkor már a Vörösvári úti Szent Margit Rendelőt kereste fel, ahol a kétirányú koponyafelvételből rögtön kiderült, hogy a férfi koponyája betört, és valószínűleg a mellkascsontja is eltört. Mivel a férfi területileg a János kórházhoz tartozik, kénytelen volt visszamenni, ahol a Szent Margit Rendelőben kelt ambuláns lapot látva azonnal befektették a traumatológiára. Ferenc május elején hagyhatta el a kórházat, panaszai azonban továbbra sem múlnak.

A Bors megkereste a Szent János Kórházat, ki a felelős a félrediagonalizálás miatt, de eddig nem válaszoltak.