MENÜ
2020. július 7.
Appolónia
Beismerte tettét a kávét mérgező pécsi ápolónő

Beismerte tettét a kávét mérgező pécsi ápolónő

hvg.hu

Beismerő vallomást tett az az ápolónő, aki tudatmódosító szert csempészett kollégái kávéjába.

Többen rosszul lettek a pécsi neurorehabilitációs osztály dolgozói közül, az ügyeletesek végül csak palackozott vizet ittak, mert nem tudták, mi okozza a jelenséget. A nővér szabadlábon védekezhet, vizsgálják a beszámíthatóságát, illetve azt is, hogy más kórházakban is elkövetett-e hasonlót.

Részletes beismerő vallomást tett az az ápolónő, aki a gyanú szerint tudatmódosító szert csempészett kollégái kávéjába – értesült a Magyar Nemzet a gyanúsított kirendelt ügyvédjétől, Egerszegi Zoltántól. A jogi képviselő szerint nem fordulhatott elő, hogy betegekhez is jutott a mérgezett kávéból, bár korábban a Blikkre hivatkozva ezt mi is leírtuk.

A harmincas évei elején járó (korábbi hírek szerint 30 éves) nőt a múlt héten őrizetbe vették súlyos testi sértés kísérlete miatt. A rendőrség nem közölte, hogy milyen anyagot rakott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán dolgozó kollégák teájába és kávéjába. Indítékáról egyelőre szintén nem tudni.

Azt viszont biztos forrásra hivatkozva írja a lap, hogy a szertől az osztály több ápolója rosszul lett. Már mindent el tudtak képzelni – például egy idő után csak palackos vizet kaptak inni az ügyeletben dolgozók –, mire a gyanú a nővérre terelődött.

A hatóság most azt is tudni akarja, hogy a nő korábbi munkahelyein is elkövethetett-e ilyesmit. Az igazságügyi orvos szakértő minden bizonnyal vizsgálni fogja a nő beszámíthatóságát – mondta az ügyvéd.

A kirendelt védő szerint a nő akciója nyomán senki sem volt életveszélyben, ezért is csak súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség.

A nő a bíróság döntése alapján szabadlábon védekezhet, lakhelyelhagyási tilalom mellett, bár a rendőrség és az ügyészség is előzetes letartóztatást indítványozott. Utóbbi fellebbezett a bíróság döntése ellen.