MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Behúzott egyet a medvének

Behúzott egyet a medvének

hvg.hu

Így maradt életben egy német túrázó a Kárpátokban.

Rátámadt egy nőstény medve egy német PhD-hallgatóra, aki Romániában túrázott a barátnőjével. Andi Bauer sajátos technikával tántorította el a bocsait védő állatot.

A 26 éves berlini fiatal, Andy Bauer és barátnője, a 23 éves brit Lara Booth egy ötnapos túrára indultak Romániában a Kárpátokban. Bár figyelmeztették őket előre, hogy a térségben több ezer barnamedve él, és inkább ne menjenek kirándulni; a PhD-hallgató és barátnője nem vették komolyan a veszélyt, az ajánlott medveriasztó spray-t sem vitték magukkal, mert féltek, hogy az felrobban.

Akkor lettek figyelmesek a medvére, amikor az állat és bocsai már csak egy lépésre voltak Bauertől. A túrázóra rátámadt a nőstény, marcangolni kezdte őt, a férfi jobb lábszárából kitépett egy darabot, és három helyen is csontja tört a német egyetemi hallgatónak. Elmondása szerint Bauer azért maradt életben, mert a tőle nagyjából 6 méterre lemaradt barátnője azt kiabálta neki, hogy húzzon be egyet a medve szemei közé, és a technika bevált. Miután Bauer megütötte a medvét, az állat elfordult tőle – írja a dw.com brit és német forrásokra hivatkozva.

Lara Booth megúszta a támadást, Andy Bauer vérzését ideiglenesen egy pár zoknival tudta csillapítani, majd amint volt térerő, segítséget hívott. A férfit mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről.