MENÜ
2019. május 21.
Konstantin
Begurult a robot a kórterembe

Begurult a robot a kórterembe

index.hu

Az orvos videón keresztül közölte, hogy meg fog halni.

Egy 78 éves kórházi ágyon fekvő beteghez nem az orvos, hanem egy robot gurult oda egy kaliforniai kórházban, AMINEK KIS KÉPERNYŐJÉN MEGJELENT AZ ORVOS, AKI VALAHOL MÁSHOL EGY SZOBÁBAN ÜLT, ÉS ÍGY KÖZÖLTE A DIAGNÓZIST: NAPOKON BELÜL MEG FOG HALNI. A beteg hozzátartozói felháborodtak, szerintük ebben a módszerben semmi részvét vagy együttérzés nem volt.

Felnéztem, és ott volt egy robot az ajtóban. Ha egy rutin látogatás lett volna, addig rendben van. De ha azt mondják, hogy leveszik a lélegeztető maszkot és morfinra tesznek addig, amíg meg nem halsz, azt mondják legalább el személyesen, ne egy készüléken keresztül – mondta az egyik rokon.

A hírrel a kórház nem várta meg az idős férfi feleségét sem, csak az unokája volt a szobában, akinek el kellett ismételnie a nagyapjának, miket mond az orvos, mert a férfi videón keresztül nem értette meg.

Az idős férfi másnap meghalt.

A kórház egyik vezetője közleményében azt írta, az esetet több személyes doktori látogatás is megelőzte, ahol már részleteiben beszéltek a férfi állapotáról. Azért viszont elnézést kért, hogy a család elvárásainak nem tudtak megfelelni.