MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Bankszámlájukon 120 ezer dollárt találtak, elköltötték

Bankszámlájukon 120 ezer dollárt találtak, elköltötték

444.hu

Robert és Tiffany Williams egy nap arra ébredt, hogy 120 ezer dollár pihen a bankszámlájukon.

A pennsylvaniai pár, ahelyett, hogy kapcsolatba lépett volna bankjával, elköltötte a pénz javát, így most 107 ezer dollár ellopásával gyanúsítják őket.

Rendőrségi vallomásában Tiffany Williams elmondta, hogy a pénzből egy terepjárót, egy lakókocsit, két quadot, egy autószállító utánfutót és még ezt-azt vásároltak, 15 ezer dollárt pedig "szükségben lévő barátaiknak" adtak.

A bank tájékoztatása szerint egy pénztárosuk hibájából került a pénz Williamsék számlájára, egy georgiai ügyfelük utalásánál ütötte félre az alkalmazottjuk a célszámla számát. Miután a georgiai ügyfél jelezte a banknak, hogy az utalása nem ment át, a bank vizsgálatba kezdett. Ekkor fedezték fel, hogy a pénz Williamsékhez került.

A bank június 21-én beszélt Tiffany Williamsszel, aki már csak azt közölte velük, hogy már elköltötték a pénzt. Azt mondta, hogy megpróbál kitalálni valamit a pénz visszafizetésére, de többé nem vette fel a telefont, amikor a bank hívta.

Tiffany és Robert a kihallgatásán elismerte, hogy tudta, a pénz nem az övék. Robert Williams hétfői bírósági meghallgatása előtt azt nyilatkozta, hogy "csak annyit mondhatok, hogy rossz jogi tanácsot kaptunk valakiktől, és valószínűleg nem a legjobb döntést hoztuk végül". A pár 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.