Tam_Bau
MENÜ
2018. december 15.
Valér
Balesetek a vasúti átjárókban

Balesetek a vasúti átjárókban

inforadio.hu

Most nem csak a piros lámpát kell figyelni a vasúti átjárókban.

Jelentősen nőtt a vasúti átjáróban történt közlekedési balesetek száma az év első két hónapjában, ezért a MÁV és a rendőrség fokozott ellenőrzést tart - mondta el az InfoRádióban Lőcsei Virág, a vasúttársaság szóvivője.

Azért van szükség fokozott ellenőrzésre, mert 2017 első két hónapján dupla annyi vasúti átjárós baleset történt, mint tavaly ugyanebben az időszakban – mondta el Lőcsei Virág.
„Hatról tizenháromra nőtt az ilyen balesetek száma.”
A vasúttársaság fontosnak tartja felhívni a figyelmet a KRESZ betartására, mert a balesetek a közúton közlekedők hibájából, figyelmetlenségéből történik – hangsúlyozta a MÁV szóvivője.
„Hat éve nem történt vasúti berendezés meghibásodása miatt baleset.”
A szóvivő jelezte, az ellenőrzés során a rendőrség a KRESZ betartását figyeli, azt, hogy fokozott óvatossággal közelítik meg az autósok, kerékpárosok az átjárót, de az egyéb körülményeket, például az menet közbeni telefonálást és a biztonsági öv használatát is nézik. A vasútbiztonsági szakértők pedig megvizsgálják az átjárók, a fénysorompók, a sorompó csapórudak, a táblák állapotát. Nézik azt is, hogy a vasúti pálya kellően belátható-e, illetve a közlekedő vonatok lámpáját és az ajtókat – mondta Lőcsei Virág.

„Szórólapokat osztanak a sorompó előtt várakozó autósoknak, felhívják a figyelmüket, hogy figyelmes vezetéssel elkerülhetők a balesetek.”
A március közepén kezdődött ellenőrzés a hónap végéig tart – mondta a MÁV szóvivője.
„Igyekszünk minél több helyen megjelenni. Remélhetőleg ez egy újabb löket lesz az odafigyelésre, és legyen jó néhány hét, amikor nem kell tragédiáról beszámolni.”