MENÜ
2021. szeptember 17.
Zsófia
Az új Suzuki Ignis nagy reményekkel mutatkozik be Párizsban

Az új Suzuki Ignis nagy reményekkel mutatkozik be Párizsban

hvg.hu

A jövő héten indul a Párizsi Autószalon és az Ignis is megtartja hivatalos bemutatkozását a szalonon.

Miután Japánban már pár hónapja árulják és megjelent néhány lesifotós felvétel is korábban a kocsiról, végre megláthatjuk teljes valójában is az európai változatot.

 A jelenleg is több modellben használt 1.2 literes DualJet motorral az Ignis 90 lóerős teljesítményű lesz, illetve létezik majd, az elektromos rásegítésű, félig hibrid rendszerű változata is. Az úgynevezett SHVS-rendszer (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) a japán márka kisautójában a fogyasztás csökkentését szolgálja, a teljesítményéhez nem ad pluszt, az ugyan úgy 90 lóerő, mint a benzines esetében.

A magas üléspozíció egy kicsit jobb rálátást enged a forgalomra, amit a célközönség kifejezetten értékelhet. Mindemellett a kocsi még 4x4-es változatban is készülhet, a Suzuki AllGrip hajtásával. A beltér egyik érdekessége a csúsztatható hátsó sor lesz, amely így igény szerint több lábteret hagyhat.

Az Ignis hasmagassága az egyik legérdekesebb adat, amely 180 mm, 3700 mm-es hossz, 1660 mm szélesség és 2435 mm-es tengelytáv mellett.

Mégis, ami a leginkább meggyőző, az egészen jól eltalált fiatalos forma, amely némileg a MINI-k hangulatát idézi. A hírek szerint az újdonság már jövő januártól a kereskedőknél lehet.