MENÜ
2019. május 21.
Konstantin
Az öntözés időszaka következik!

Az öntözés időszaka következik!

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Tavaszi kínálattal minden gazdát vár a Maros Gazdabolt Bonyhádon.

A Maros család 1991 óta üzemeltet Bonyhádon gazdaboltot, egy évvel ezelőtt nyitotta meg üzletét a Rákóczi utca 18. szám alatt. A Maros Gazdabolt azóta is egyre bővülő kínálattal áll a gazdák, hobbikertészek, és agrárgazdálkodók szolgálatában. A generációk együttműködéséből született üzlet tulajdonostársa, MAROS PÉTER agrármérnök, növényorvos az aktuális kínálatra hívta fel a figyelmet.

Újdonság: a tóépítés - és tókezelés eszközei, látványberendezések, kiegészítők, biogazdálkodáshoz szükséges áruk

– Az elmúlt évhez képest jóval korábban, már február végén beköszöntött a tavasz. Nagyon száraz ősz után csapadékszegény telünk volt, ezért nagy figyelmet kell fordítani az öntözésre a díszkertek, konyhakertek művelőinek, illetve a professzionális gazdálkodóknak is – fogalmazott a szakember. – A Maros Gazdaboltban kerti szivattyúk, hidroforok, búvárszivattyúk, tömlők, locsolóberendezések nagy választékban kaphatók, ezenkívül komplett csepegtetőrendszerek, öntözési megoldások kialakításában nyújtanak segítséget üzletünk munkatársai. 

– Az enyhe télnek köszönhetően a károsítók is korán, nagy számban jelentkezhetnek – folytatta Maros Péter. – Akár a kora tavaszi rovarkártevők, vagy majd az ültetvények fakadását követően a kórokozók korai intenzív megjelenésére lehet számítani. Növényvédő szerek széles kínálatával rendelkezünk, ezen kívül minden ház körül megtalálható károsító ellen is kínálunk megfelelő permetszereket. Fontos kiemelni, hogy az üzletben minden növényvédő szer szaktanácsadás alapján vásárolható meg, ami nagy biztonságot jelent a vevőknek. Aki az organikus termesztést részesíti előnyben, a szükséges tápanyagutánpótlási, növényvédelmi készítményeket is megtalálja.
A borászoknak is van ajánlatunk. Jelenleg is zajlik a borkészítés folyamata, ehhez borvizsgálattal, borkezelő szerek széles kínálatával tudnak hozzájárulni. A kora tavaszi kerti munkákhoz, metszéshez, kötözési munkákhoz, de a szegénynyírásokhoz, fűkaszálásokhoz is nagy választékban biztosítunk eszközöket, gépeket. Külön említést érdemel, hogy az OLEO–MAC gépek legújabb kínálatából is válogathatnak a vásárlók.

A tavasz kezdetén a vetőmagokról sem feledkezhetünk meg, a legkorábbi munkához keresett dughagymákat, vetőgumókat és természetesen a vetőmagok széles választékát kínáljuk vásárlóinknak. Érdemes érdeklődni, körülnézni nálunk.
A barkács- és szerszámgépek iránt érdeklődők is nagy kínálatot találnak, EINHELL és HITACHI gépek közül választhatnak a hobbi barkácsolók éppúgy, mint a professzionális vásárlók.
A mezőgazdaság és hobbikertészet mellett a szabadidő is szóba kerül a melegedő időjárással együtt. Maros Péter külön is hangsúlyozza: – A medencéket üzemeltetők, vagy a medenceépítést tervezők számára nem csak széles kínálatot biztosítunk, de felkészülten, évtizedes tapasztalattal és tanácsadással is várjuk vevőinket. Újdonságként kínáljuk a tókészítés, és tókezelés berendezéseit, alkatrészeit. Szivattyúk, ültetőkosarak, tófóliák, látványberendezések is megtalálhatók a kínálatban.
Széles termékkínálattal, szakszerű tanácsadással és figyelmes kiszolgálással várunk min-
denkit Bonyhádon, a Maros Gazdaboltban!

Bonyhád, Rákóczi u. 18. Tel.: 74/451-764