MENÜ
2021. szeptember 17.
Zsófia
Az internet nem felejt

Az internet nem felejt

24.hu/

Veszélyben a sajtószabadság. Ezt mondta 2002 augusztusában Orbán Viktor.

A volt kormányfő arra kérte Mádl Ferenc akkori államfőt, vesse latba befolyását, mert szerinte a sajtó szabadságát sorozatos támadások érték.

A Magyar Távirati Iroda 14 éve erről tudósított.

Budapest, 2002. augusztus 12. (MTI) – Orbán Viktor volt miniszterelnök hétfőn kihallgatást kért Mádl Ferenc köztársasági elnöktől, mert megítélése szerint a magyar sajtó szabadságát sorozatos támadások érték, s súlyos helyzet alakult ki.

Erről a volt miniszterelnök titkársága közleményben tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

“A találkozón Orbán Viktor kifejtette azt a véleményét, hogy az elmúlt időszakban a Magyar Televízióban történt jogsértések veszélybe sodorták a közszolgálati csatorna pártatlan és független működését” – áll a Hende Csaba, Orbán Viktor kabinetfőnöke által jegyzett sajtóközleményben.

Eszerint a volt miniszterelnök felhívta az államfő figyelmét arra, hogy “a vitatott személyi döntések következményeként még egyoldalúbbá válhat a magyar televíziós tömegtájékoztatás”. Orbán Viktor véleménye szerint ezzel tovább fokozódik “a magyar média amúgy is súlyos kiegyensúlyozatlansága”.

A volt kormányfő hangsúlyozta: “ezek a fejlemények súlyosan kedvezőtlen hatást gyakorolnak a magyar demokrácia és jogállamiság bel- és külföldi megítélésére”.

Orbán Viktort mindez aggodalommal tölti el – áll a közleményben.

A volt miniszterelnök azzal a kéréssel fordult a köztársasági elnökhöz, hogy “alkotmányos jogkörével élve vesse latba befolyását a törvényes viszonyok, a sajtó szabadságának helyreállítása érdekében”.