MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Az idei Sziget Fesztivál elmarad, a jövő évi szervezését elkezdik

Az idei Sziget Fesztivál elmarad, a jövő évi szervezését elkezdik

24.hu

„Hiszünk abban, hogy a jövő nyár újra a nagy felejthetetlen élményekről, a szabadságunk ünnepléséről szól majd."

A szervezőknek dönteniük kellett, most jelentették be hivatalosan, hogy az idei Sziget Fesztivált nem tartják meg a járvány miatt, a 2022-es Szigetet viszont már most elkezdik szervezni. Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője az alábbival indokolta a döntést:

Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket – látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén – arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk.

„A ’22-es szezont tehát úgy várjuk, mint fesztiválévet eddig még soha, terveink szerint a fájdalmasan hosszú szünet utáni »nagy visszatéréshez« méltó rendezvényekkel” – tette hozzá a fesztivál főszervezője. Kádár elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a fesztiválokhoz kapcsolódó cégek és dolgozók életét rendkívüli módon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette. „Ugyanakkor hiszünk abban, hogy – a látogatók biztató támogatásával is megerősödve – a jövő nyár mégis újra a nagy közös együttlétekről, a felejthetetlen élményekről, valamint mindenek előtt a szabadságunk ünnepléséről szól majd.”

A Sziget Fesztivál – a többi nagy, hazai fesztiválhoz hasonlóan – tavaly is elmaradt a koronavírus-járvány miatt, és a két nagy társfesztivál, a Balaton Sound és a Volt már márciusban bejelentették, idén se tartják meg a rendezvényt. A Sziget azonban a másik két fesztivállal ellentétben augusztusi rendezvény, ezért a szervezők még reménykedtek az utolsó pillanatig, ám valószínűsíthető volt, hogy a nagy számú külföldi vendégre támaszkodó fesztivál megrendezése komoly akadályokba ütközne még az idén.