MENÜ
2019. árpilis 21.
Konrád
Az Év Vállalkozója díjat kapta: Beanett Bt.

Az Év Vállalkozója díjat kapta: Beanett Bt.

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

A munka- és védőruha gyártás specialistája.

Családi vállalkozásként indult, ma Magyarország egyik legnagyobb munka- és védőruha gyártójaként ismert. A paksi székhelyű Beanett Bt.-t huszonöt évvel ezelőtt alapította Feil József, aki az eltelt hosszú idő alatt nemcsak a termékkört bővítette, cégcsoporttá szervezte a vállalkozást, ezenkívül új tevékenységekbe is fogott. A VOSZ által alapított Év Országos Vállalkozója elismerést kapta meg, ennek apropóján október 26-án Szekszárdon, a Prima Tolna megyei díjátadó gálán is köszöntötték.
A rendezvényt követően kértük összegzésre a tulajdonos-cégvezetőt.

– Vállalatunk, a Beanett Bt., az egyik legnagyobb magyarországi munka-és védőruha gyártóként van jelen a piacon – kezdte a szakember. – A társaság 1993-ban családi vállalkozásként indult saját tőkével, tevékenységével a munka- és védőruházat kis- és nagykereskedelmi piacot, mint elsődleges piaci szegmenst szolgálja ki. A termékkör folyamatosan bővült, napjainkra nemcsak védőruhák, hanem egészségügyi termékek, munka-és divatköpenyek, tunikák gyártására is szakosodott a cég. A gyártás mellett vállaljuk a kiegészítők (sapka, lábbeli, póló, pulóver) beszerzését is, illetve egyedi logók készítését szitázott, vagy hímzett formában.

A tulajdonos kiemelte annak jelentőségét, hogy a Beanett Bt. minősített vállalat. Az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer garantálja a felhasznált alapanyagok és késztermékek kiváló minőségét. A munka-és védőöltözetek gyártása az új – EU-területén érvényes munkavédelmi előírások, valamint a honosított, jogharmonizált szabványok szerint történik. A Beanett Bt. és a mellette működő Texin Kft. hét különböző településen üzemeltet varrodát, utóbbi elsősorban megváltozott munkaképességű embereket alkalmaz. A Pakson, Pécsett, Kistormáson, Györkönyben, Németkéren, Bátaapátiban, Szigetváron működő üzemekben mintegy 260 főt foglalkoztatnak. A nagyságrend és a fejlődés imponáló, de mi a legfontosabb a munka-és védőruhagyártásban? – kérdeztük a tulajdonost.

– A mai világban elengedhetetlenül szükséges, hogy egy vállalat egységes arculata a munkatársak öltözetében is tükröződjön, egyúttal kényelmes, egészséges viseletet nyújtson – válaszolta Feil József.

– Másrészt természetesen megfelelő védelmet kell biztosítani a munkahelyen a lehetséges kockázati tényezőkkel szemben. A kellemes, kényelmes viselet ráadásul a dolgozók munkakedvét, közérzetét is befolyásolja.

A munkaruházat gyártás mellett a cég profiljába tartozik az állattenyésztés, földművelés is: – 1994-ben hobbiszinten vásároltam húsz szürkemarhát. Nagyon megtetszett az állattartás, beleszerettem a fajtába, és folyamatos fejlesztés eredményeként az állomány ma már 1800 egyedet számlál. Részt veszünk 2010 óta az „Őshonos állatok megőrzése” programban. Aztán jött egy újabb „szerelem”, Paks mellett egy szép völgykatlanban 10 hektáros vízfelülettel egy horgásztavat alakítottunk ki. Elsősorban a dolgozók és családtagjaik kikapcsolódására gondoltam, a város közelében költségmentesen pihenhetnek, horgászhatnak, főzhetnek a szabadban. A tó a nagyközönség számára is nyitott, a bárkán büfé üzemel.

Az Év Vállalkozója-díj az öröm mellett egy kis személyes számvetésre is késztette a szakembert: – Két gyermekem, fiam és lányom a társaság beltagjaként dolgozik, mostanra már egy gyönyörű lányunokával is büszkélkedhetek. Boldogsággal és megnyugvással tölt el, hogy több száz embernek tudok munkát adni, és ezáltal sok család megélhetését biztosítani.