MENÜ
2020. augusztus 11.
Zsuzsanna, Tiborc
Az ételek Paradicsoma Koppenhágában

Az ételek Paradicsoma Koppenhágában

http://elet-erzes.blog.hu/

Az emberek egy nagy része imád enni, egy másik része imád főzni.

Tehát logikusnak tűnik összehozni ezt a két csoportot. Ha ezt ráadásul egy fantasztikusan kitalált és megtervezett épületben tesszük, akkor a nagy egymásra találás tökéletessé válik.

A koppenhágai House of Food Culture (azaz Étkezési Kultúra Háza) nagy ötlet és a fotókat elnézve a kivitelezése sem lesz akármilyen. A COBE Architects nevet viselő tervezőiroda elképzelése pofon egyszerű: összehozni az ételek szerelmeseit egy helyre, függetlenül attól, hogy elkészíteni vagy elfogyasztani szeretik, esetleg mindkettőt.

Az elképzelések szerint az épület két alsó szintjén piacszerű árusítás zajlana, illetve munkapultokat is kialakítanának, ahol a főzés iránt érdeklődők tanulhatnak, a felsőbb szinteken pedig egy 30 egységből álló lakórészleget hoznak létre.

Az L-alakú épület ráadásul a dán főváros egyik legelőkelőbb helyén, a Frederiksberg Allén lesz, ahol tehát az első két szint a kulináris élvezeteket szolgálja majd.

A lakásokat úgy álmodták meg, hogy családok, egyedülállók és diákok is megtalálják a nekik leginkább megfelelő változatot, mindezt ráadásul egy metróállomás közvetlen közelében, hogy a közlekedéssel se legyen gond.