MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Az elmúlt 30 év valamennyi kormánya felelős

Az elmúlt 30 év valamennyi kormánya felelős

24.hu

Semmiféle genetikai háttere nincs annak, miért van hazánkban ennyi áldozata a járványnak.

Ez egy reményteli becslés, amit nyilvánvalóan nem csak virológiai, járványügyi meggondolások motiválnak – mondta Falus András a Népszavának adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy 2,5 millió beoltott után jöhet a nyitás Magyarországon. A Széchenyi-díjas immunológus, akadémikus hangsúlyozta: a lényeg, hogy oltani kell.

Azzal kapcsolatban, hogy sokan attól tartanak, hogy mivel a kínai vakcina elölt vírust tartalmaz, ez „visszavadulhat”, Falus jelezte, ez nem képzelhető el, mert a kínai oltóanyag megölt, inaktivált vírust tartalmaz, visszavadulás pedig csak a legyengített, de élő vírusokkal fordulhat elő, ilyet a COVID vírus ellen jelenleg nem használnak.

Falus úgy véli, az, hogy egy vakcinát épp kinek ajánlanak, gazdasági, politikai és nem feltétlenül a szakmai része a kérdésnek, ezért változott többször is az elmúlt hetekben a korhatár és krónikus betegségekről szóló kommunikáció is, ahol óvatosan kell bánni az egyes oltóanyagokkal.

Mégis azt mondom, hiába szerepel a Szputnyik V tájékoztatójában, hogy mondjuk pajzsmirigy alul- vagy túlműködésben szenvedőknek nem biztos, hogy ez a legjobb vakcina, annál biztosan jobb, mint ha egy ilyen beteg elkapja a koronavírust, mert annak borzalmas következményei vannak – fogalmazott.

Az immunológus ijesztőnek nevezte a poszt-Covid szindrómát, mivel az ma még ismeretlen dolgokat produkál.

Egy intenzíves barátom mesélte, hogy most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen – mondta.

Falus szerint semmiféle genetikai háttere nincs annak, miért van hazánkban ennyi áldozata a járványnak, úgy véli, ez azt mutatja, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van, ezért pedig az elmúlt 30 év valamennyi kormánya felelős.