MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem...

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem...

rangado.24.hu

Bale vigasztalta a meccs után a zokogó Lovrencsicset.

Míg nekünk kijózanítóan hatott a cardiffi mérkőzés, addig Walesben nagy a boldogság: a válogatottjuk a magyarok 2-0-s legyőzésével kijutott a 2020-as Európa-bajnokságra. Ez lesz az ország történetében a harmadik nagy torna, amin ott lesz a csapat az 1958-as világbajnokság és a 2016-os Eb után.

Különleges este volt. Életem egyik legcsodálatosabb estéje. Sok mindent elértem játékosként, de ez most más. És ez még csak a kezdet – ezek a fiatal játékosok csak még jobbak lesznek – értékelt röviden a lefújás után a walesi kapitány, Ryan Giggs.

Elég mélyről kapaszkodott vissza Wales, mert ugyan az első meccsén megverte Szlovákiát, utána a horvátoktól, majd tőlünk is kikapott. Az utolsó játéknapnak, hozzánk hasonlóan úgy vágott neki, hogy csak győzelemmel juthat ki az Európa-bajnokságra, ezt Aaron Ramsey duplájával sikerült is elérni.

A selejtező E csoportjából Horvátország kvalifikált még, míg Szlovákia és Magyarország előtt is lesz még lehetőség a Nemzetek Ligája playoffjában.

Bár még nem veszett el minden remény, hogy kijusson a magyar labdarúgó-válogatott az Eb-re, a walesi meccs nagy esély volt, hiszen egy győzelemmel a csapat elérte volna, hogy a háromból két csoportmeccsét mindenképp hazai pályán játssza a tornán.

A walesiek másképp gondolták, és Aaron Ramsey góljaival 2-0-ra győztek, így a 2016-ban elődöntőig jutó csapat ismét Eb-résztvevőnek mondhatja magát. A lefújás után a walesiek már a pályán megkezdték az ünneplést, de a csapat legnagyobb sztárja, Gareth Bale tett egy végtelenül sportszerű gesztust: a földön ülve magányosan zokogó Lovrencsics Gergőt vigasztalta.