Tam_Bau
MENÜ
2020. május 31.
Angéla, Petronella
Amikor saját lábára állhat a magyar foci

Amikor saját lábára állhat a magyar foci

hvg.hu • fotó: boom.hu

MLSZ: 2030-ra a magyar focinak el kell tudnia tartania magát.

Rájöttek az MLSZ-nél, hogy a piaci bevételek felé kellene terelni a magyar focit. Azért 2030-ig így is az állam tarthatja el a labdarúgást.

Az MLSZ következő, 2020-2030-as tízéves tervének lényeges eleme lehet, hogy a profi kluboknál a központi források helyét vegyék át a piaci bevételek, például a jegyértékesítésből, a szponzorációból, a tévés jogdíjakból – nyilatkozta Roskó Zoltán, az MLSZ operatív igazgatója a Világgazdaságnak. Azt azért hozzátette: ez még csak egy terv.

Ahogy azt is elmondta: nem érdemes egyik napról a másikra felrúgni a meglévő finanszírozási rendszert. Tehát egy jó darabig még biztosan az állam fogja eltartani a magyar focit.

A lap arról is írt: a sportszövetségek és a kormány tárgyalnak a tao-rendszer sorsáról. Egy tavaly decemberi kormányrendelet ugyanis a következő két évre 50-50 milliárd forint tao-támogatás jóváhagyását engedélyezte, ami drasztikus csökkenés lenne például a tavalyi 125 milliárdhoz képest. A szövetségek most ennek a rendeletnek a felülvizsgálatáról tárgyalnak a Pénzügyminisztériummal és az Emmivel.