Tam_Bau
MENÜ
2019. július 18.
Frigyes
Állami támogatás kert vagy terasz kialakításához, felújításához

Állami támogatás kert vagy terasz kialakításához, felújításához

szamoldki.hu • fotó: encoreeventsrentals.com

A kert vagy terasz felújítása akár több millió forintba is kerülhet.

Mindannyian vágyunk már kiülni a teraszra egy finom kávéval, vagy egy jó pohár borral, és kedvenc könyvünk társaságában sütkérezni a tavaszi napsütésben. Vagy alig várjuk már, hogy baráti társaságban ismét birtokba vegyük a kertet, és megfőzzük az első bográcsgulyást! Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy észrevesszük az apróbb-nagyobb hibákat, és konstatáljuk: az idő vasfoga azért tönkretette a kertet, és a teraszra is ráférne egy komoly felújítás.

A kert vagy terasz felújítása akár több millió forintba is kerülhet, hiszen:

- szükség lehet a burkolatok cseréjére

- felújításra szorulhat a locsolórendszer

- a csatornarendszer cserére szorulhat

- a kerti tárolók, faházak felújításra szorulhatnak stb. stb.

Honnan teremtsük elő a felújítás költségeit?

Sokan nem tudják, hogy a Lakásszámla segítségével kisebb összegű, de rendszeres megtakarítás révén számos lakáscélt tudsz megvalósítani (pl. kertfelújítás, terasz kialakítás stb.).

A megtakarításokat az állam 30%-kal, legfeljebb évi 72.000 Ft értékben támogatja (az EBKM értéke állami támogatással 4,60-10,56%, állami támogatás nélkül -1,68-0,23%). Egy Fundamenta lakásszámlával akár 8 millió Ft is rendelkezésedre állhat.

* Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.