MENÜ
2019. július 22.
Magdolna
Aki soha nem érzett fájdalmat

Aki soha nem érzett fájdalmat

index.hu

Mondta neki mindenki, hogy ez bizony fájni fog, de egyáltalán nem fájt.

A szülés epidurális érzéstelenítés nélkül is csak egy kicsit csiklandozta Jo Cameront, és csak azt érezte, hogy változások történnek a testében. Azt sem vette észre, amikor eltörött a karja, csak arra figyelt fel, hogy furcsán állnak a csontjai.

A most 71 éves nő igazából sohasem érzett fájdalmat, és most kutatóknak sikerült kideríteni ennek okát: EGY KORÁBBAN ISMERETLEN GÉN MUTÁCIÓJA KÖNNYÍTETTE MEG AZ ÉLETÉT.

Már a fájdalommentesség is szuperképességnek mondható, de emellett még bőven sorolni lehet a tudósok által a génmutációnak tulajdonított előnyököket. A nő teste természetellenesen, az átlagnál jóval gyorsabban gyógyul, de a félelem és az idegesség is elkerülte Cameront. A tudósok arra gyanakodnak, hogy emögött is ugyanez a génmutáció áll.

Most abban bíznak a kutatók, hogy sikerül valamiképpen reprodukálni ennek a génmutációnak a hatását, és a segítségével teljesen új fájdalomcsillapítási módszert kidolgozni.

Ez nem is jöhetne jobbkor, hiszen az Egyesült Államokban tombol az opioid-válság, és a függőséget okozó fájdalomcsillapítók egyes becslések szerint az USA-ban több százezer ember halálát okozhatta az elmúlt évtizedekben.