Tam_Bau
MENÜ
2019. január 23.
Zelma, Rajmund
Ahová csak csónakkal érkezhetünk

Ahová csak csónakkal érkezhetünk

ingatlantajolo.hu

A két épületrészből álló víkendház, harmonikusan illeszkedik az őt körülvevő természeti környezetbe.

Számos népszerű úti cél van a világon, ám nyaraláskor sokan arra vágynak, hogy elvonuljanak a világ elől, így egyáltalán nem részesítik előnyben a túlzsúfolt nyaralóhelyeket. Valószínűleg így voltak ezzel ennek a norvég víkendháznak a tulajdonosai is, hisz az épületet egy aprócska szigeten húzták fel, melyet kizárólag csónakkal lehet megközelíteni.

Az építész és művész házaspár a Lund Hagem építészirodát bízták meg azzal, hogy a sziklákkal tarkított szigeten felépítsék ezt a fantasztikus, modern nyaralót. A sziklás terep kihívások elé állította a tervezőket, ezért az épületet a sziklákhoz erősített cölöpökre emelték, és hatalmas üvegfalakkal látták el, hogy a sziget csodálatos panorámáját a ház belsejéből is élvezhessék a tulajdonosok.

A két épületrészből álló víkendház, harmonikusan illeszkedik az őt körülvevő természeti környezetbe, melyet az enteriőrben felhasznált anyagok, a beton, a fa és a fém tovább fokoznak, az épület pedig egy terasszal is kiegészül, melyről lépcső vezet fel a tetőre.

Te is szívesen töltenéd hétvégéidet, szabadságodat egy ilyen nyaralóban? Bár Magyarországon nem tudunk olyan üdülőről, mely kizárólag csónakkal lenne megközelíthető, azért csendes helyen található ingatlanokból bőven akad választék, mutatunk is néhányat.