MENÜ
2021. november 30.
András, Andor
Ahol jó kezekbe  kerül az e-hulladék

Ahol jó kezekbe kerül az e-hulladék

Takács Zsuzsa

A szekszárdi székhelyű KT – Dinamic Nonprofit Kft. fő tevékenységi köre a veszélyes hulladékgyűjtés és kezelés.

Ezen belül kiemelt helyet foglal el az elektronikai hulladékok kategóriája. Az önkormányzati többségi tulajdonú cég munkáját a környezettudatosság jellemzi, a lakosság és válallkozások megbízható partnere a tavaszi nagytakarítás idején. TÓTH FERENC ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

– Minden elektronikai hulladékot átveszünk, lehet az hálózati vagy telepről működő – kezdte az igazgató. – Szeretnénk megelőzni, hogy például kibelezett tévék éktelenkedjenek a határban. Nem elég, hogy az emberek megszabadulnak a működésképtelen, vagy elavult készülékeiktől, hanem arra is figyelniük kell, hogy ezek újra feldolgozásra kerüljenek. Az anyagok egy része újrahasznosításra kerül, míg a veszélyes anyagokat ártalmatlanítják. Mi a begyűjtést és az előkezelést végezzük, majd Budapestre szállítjuk partnerünk számára. Tolna megyében kiváló kapcsolatokat alakítottunk ki, együttműködünk az Alisca Terra Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel is.

– Mit kell tudni az átvétellel kapcsolatban?

– Elég egy telefonhívás és akár egy készülékért is helyszínre megyünk saját autónkkal. Az átvételért nem fizetünk, de az átadónak sincs kötelezettsége, ráadásul biztos lehet abban, hogy jó helyre kerül a veszélyes hulladéka.

– Szekszárdon összeszerelő műhelyt és saját üzletet is működtetnek…

– Összeszerelő műhelyünkben vállalunk mindennemű egyéb szerelési munkát. A város intézményeinek, közterületeinek gondozásában, tisztításában is részt veszünk. Munkatársaink tavaszi nagytakarítást végeznek éves ütemterv alapján. El kell mondani, hogy rehabilitációs foglalkoztatóként megváltozott munkaképességű személyek is alkalmazásunkban állnak.

KT-Dinamic Nonprofit Kft.
Szekszárd, Rákóczi u. 19. • Tel./fax: 74/315-103,
E-mail: ktdinamic@freemail.hu