MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
A VW vadonatúj kompakt divatterepjárója

A VW vadonatúj kompakt divatterepjárója

hvg.hu

A német gyártó legfrissebb modellje egy kupésra faragott szabadidő-autó, ami várhatóan jövőre jut el hozzánk.

A Volkswagen aktuális termékkínálatában számos különböző szabadidő-autó fellelhető, a kompakt T-Crosstól kezdve, a középutas T-Roc-on, Tiguanon és Tiguan Allspace-en át egészen a nagyobb SUV-ok között versenyző Touaregig.

A német gyártó szerint azonban bőven van még hely újabb modelleknek a termékpalettán, elég csak a nemrégiben leleplezett T-Roc Cabrioletre, vagy a most enyhén álcázott formában előzetesen leleplezett Nivusra gondolnunk. Íme:

A VW Nivus egy CUV, vagyis Crossover Utility Vehicle kategóriás újdonság, melynek formáját sportosan kupésra faragták. A német konszern MQB platformjára épülő modell meghajtásáról egy 128 lóerős teljesítményű, illetve 200 Nm-es nyomatékú, 1 literes 3 hengeres turbós benzinmotor gondoskodik.

A hatfokozatú automataváltós divatterepjáró kizárólag elsőkerékhajtással fog készülni – a csomagtartó kellemesen nagy, 415 literes térfogatú.

A Brazíliában gyártandó Volkswagen Nivus előreláthatólag júniusban fog debütálni, és jövőre várhatóan Európában is megkezdődik a gyártása, illetve forgalmazása.