MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A virágcsokor árát  jótékony célra ajánlják fel

A virágcsokor árát jótékony célra ajánlják fel

Takács Zsuzsa

Figyelemre méltó kezdeményezés indult néhány éve, és már huszonhét iskola végzősei csatlakoztak.

Az általános iskolákban hagyományosan június közepén ér véget a tanév, és a nyolcadik osztályosok június 15-én vagy 16-án búcsúztatják az iskolájukat. Intézményenként egy-két nappal változhat a ballagás időpontja, de a meghatározó dátumra már a legtöbb családban készülnek. Hagyományosan az első komoly ballagásnak tekintik a gyermekek életében, így összegyűlik a család, a rokonság, hogy megünnepeljék a jelentős mérföldkövet a gyermek életében. Hasonló a helyzet a középiskolai ballagásoknál, és sokan döntenek úgy, hogy valamely vendéglátóhelyen szervezik meg a családi eseményt.

Aki még nem határozott arról, hogy hol és milyen környezetben rendezi meg gyermeke ballagását, annak érdemes körbenéznie, és a korábbi visszajelzéseket figyelembe véve, az ár mellett a kínálatot és szolgáltatást is számba véve választani. A legtöbb helyen készülnek ilyenkor ballagási menükínálattal, illetve egyéb meglepetéssel a megrendelő felé. Sokszor maga a program, a közös élmény fontosabb, mint a ballagónak szánt ajándék.

A legjellemzőbb ballagási ajándék, különösen a középiskolásoknál a laptop, az óra, a jogosítvány, vagy készpénz, de az is előfordul, hogy egy utazást finanszíroznak a fiatalnak. Aztán még nem beszéltünk a ballagási ruháról, öltönyről, de az apróbb ballagási kellék, vagy a virágcsokor is több ezer forintba kerül. Figyelemre méltó kezdeményezés indult néhány éve, és már huszonhét iskola végzősei csatlakoztak a KézenFogva Ballagunk akcióhoz. A fiatalok arra kérik családtagjaikat, hogy egy-egy virágszál, vagy csokor, netán ajándék árát jótékony célra fordítsák. Ezt az összeget a www.kezenfogvaballagunk.hu adományozói felületen keresztül a KézenFogva Alapítványnak ajánlják fel, ezzel a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait szeretnék megkönnyíteni, a fogyatékos gyerekeket nevelőcsaládokat segíteni. A nemes akció a pénzadományon túl emberi kapcsolatokról, a közösséghez tartozásról szól. Hozzátehetjük, hogy a felajánló fiatalok érettségi előtt állnak, de már idő előtt – a ballagáskor – ötösre vizsgáznak egy nem érettségi tárgyból. Emberségből.