MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A világbajnok kézis nem táncolt vissza, ma a Veszprémet erősíti

A világbajnok kézis nem táncolt vissza, ma a Veszprémet erősíti

24.hu

Lauge elmondta, minden vágya, hogy hozzásegítse a Veszprémet az első BL-győzelemhez.

Ugyan a szerződése 2021-ig a Flensburghoz kötötte, Rasmus Lauge Schmidt már tavaly tavasszal eldöntötte, hogy 2019-től a Telekom Veszprém játékosa lesz. A dánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázója a Brejjingbro-Silkeborg, a Kiel és a már említett Flensburg érintésével érkezett a magyar bajnokhoz – pedig megtehette volna, hogy a megállapodás ellenére kiszáll az üzletből.

A Daniasport.hu szerint az irányító-átlövőt még korábbi edzője, Ljubomir Vranjes vette rá a váltásra, azonban hat hónappal később a svéd szakembert menesztették.

„Valóban volt lehetőségem arra, hogy Vranjes kirúgásakor kihátráljak a szerződésből. De nem akartam, volt bennem egy tisztán szakmai jellegű érdeklődés, hogy váltsak, és kipróbáljak valami teljesen új dolgot” – idézte a portál a DR Sportennek nyilatkozó kézist.

Lauge elmondta, minden vágya, hogy hozzásegítse a Veszprémet az első BL-győzelemhez – a klub ugyanis eddig négyszer is bejutott a döntőbe, de mindig vereséget szenvedett.

David Davis edző tudja, mit akar. Sőt, itt mindannyian tudják, hogy mennyire hiányzik az az átkozott Bajnokok Ligája-trófea. Itt megtanulhatom értékelni azokat a mérkőzéseket, amelyek igazán fontosak – mondta.

A Veszprém a hétvégén győzelemmel kezdte a BL-idényt, és hazai pályán 40–28-ra verte az ukrán Motor Zaporizzsját.