MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A világ legkedveltebb autói

A világ legkedveltebb autói

vezess.hu

Nem változott a sorrend a globális eladások ranglistájának élén.

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett el az autóipar: tudomásunk szerint most először fordult elő, hogy bármely autógyártó (jelen esetben a Toyota) globális piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

A nem mindennapi teljesítmény mindenekelőtt a Corollának volt köszönhető, amely az első hat hónapban eladott 596 282 darabbal megőrizte pozícióját, mint a világ legnépszerűbb személyautója. Maga a Corolla 1,42 százalékos piaci résszel bír.

A tíz legnépszerűbb típus között hárman veszítettek pozíciójukból, hárman javítottak; az első négy autó azonban ugyanott tart, mint egy éve.

 

Ami a márkák rangsorát illeti, a Toyota még mindig verhetetlen. A világpiac 8,1 százalékot zuhant az első félévben, összesen 42 028 370 gépkocsi talált gazdára. A Toyota ezzel szemben 1,6 százalékkal növelte forgalmát; ezzel globális piaci részesedése elérte a 10,24 százalékot!

Mögötte jelentősen lemaradva jönnek a többiek. Két amerikai és három európai márka jutott be a legjobb tíz közé, a többi öt ázsiai. Nyolc márkának zuhantak az eladásai.