Tam_Bau
MENÜ
2020. május 28.
Emil, Csanád
A szurkolók miatt 85 ezer eurós büntetést kapott az MLSZ

A szurkolók miatt 85 ezer eurós büntetést kapott az MLSZ

index.hu/, Fotó: Huszti István

Az UEFA két Eb-mérkőzésen tapasztalt rendbontások miatt összesen 85 ezer euróra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget. Az osztrákok elleni mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 euró.

Míg az Izland elleni marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és nézőtéri rendbontásért 65 000 euró pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget, írja az MLSZ honlapja.

A büntetés kihirdetése után Csányi Sándor, a szövetség elnöke is közleményt adott ki, ebben az olvasható, hogy a magyar drukkerek fantasztikus hangulatot csináltak mindkét eddigi mérkőzésre, és a stadionon kívül semmilyen erőszakos cselekményben nem vettek részt.

Számára sem elfogadható a rendbontás, a verekedés, a dobálás és a náci szimbólumok használata, de "azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan - amúgy Spanyolországban élő - magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a bűne, hogy izmos és rendszeresen testépítő bajnokságokat nyer" - írja.

Nyomatékosan mondom: minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel.
- közölte az MLSZ elnöke.

A szombati mérkőzés előtt a magyar drukkerek egy csoportja összebalhézott a stadion biztonsági személyzetével, a válogatott egyenlítő gólja után pedig pirotechnikai eszközöket gyújtottak néhányan, és ezeket bedobták a pályára, ezért indult eljárás a magyar szövetség ellen.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs azzal a kéréssel fordult nemrég a szurkolókhoz, hogy a portugálok elleni szerdai csoportmeccsen úgy szurkoljanak, hogy még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására.

Ezt az MLSZ is hangsúlyozta, mert ha újabb balhé lenne, akkor visszaesőként kezelnék a magyar szövetséget, és ez súlyosabb szankciót jelentene.

Az UEFA korábban a horvát szövetséget is megbüntette hasonló vétségek miatt, ők százezer eurós büntetést kaptak, mert a rendbontások miatt félbeszakadt a horvát-cseh-mérkőzés.. A legsúlyosabb szankciót az oroszok ellen alkalmazták, ők felfüggesztett kizárást kaptak a szurkolóik balhéi miatt.