MENÜ
2021. árpilis 21.
Konrád
A szükséges mértékben hallgattak le és vertek

A szükséges mértékben hallgattak le és vertek

index.hu/,

Röszkén a határátkelőnél újságírók is megszenvedték a rendőri fellépést tavaly szeptemberben.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint a rendőrség csak "a szükséges és arányos mértékben alkalmazott kényszerítő eszközöket egy agresszív csoport tagjaival szemben" akkor, amikor Röszkén a határátkelőnél újságírók is megszenvedték a rendőri fellépést tavaly szeptemberben, írja a Népszabadság.

A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy a lipcsei székhelyű Európai Központ a Sajtó- és Médiaszabadságért (ECPMF) nevű nemzetközi szervezet jelentése szerint törvénytelenül és alaptalanul bántalmazták a helyszínen tartózkodó újságírókat, akik jól felismerhetően csak a munkájukat végezték.

A belügyminiszter válaszolt egy másik, újságírói munkát érintő panaszra is. A hatóságok a Blikk munkatársáról próbálták titkos nyomozással, lehallgatással kideríteni, kitől vannak rendőrségi információi. Az újságíró ügyvédje panasszal élt egyebek mellett az ellen, hogy ügyfelét bírói engedély nélkül kezdték lehallgatni. Pintér erre most azt közölte: az eljárás megfelelt az irányadó jogszabályoknak, illetve mivel folyamatban lévő eljárásról van szó, nem tud ennél több tájékoztatást adni.