Tam_Bau
MENÜ
2018. október 23.
Közt.kikiált., Gyöngyi
A svéd dobozhotel

A svéd dobozhotel

belultagasabb.blog.hu

Természetvédelmi területen, a vadon kellős közepén épült a Vipp Hotel.

A hotelt a konyhai és fürdőszobai kiegészítőkkel foglalkozó, 1939 óta létező, ugyanilyen nevű vállalat alapította. A design cég szállodaláncot tervez, jelenleg két helyszínen nyitották meg különleges atmoszférájú hoteljüket, Svédországban és Dániában. Ahelyett, hogy egy komplex hotelt nyitnának, sok szobával, az alapelvük az, hogy épületeket húznak fel hotelként, amikben egyetlen egy szobát terveztek. Ezeket az egyszobás erdei házikókat a skandináv minimalizmus jegyében tervezték meg, maximalizmussal kiválogatott anyagokkal, amik alapvetően szükségesek a jó enteriőrhöz.

A Vipp cég vezérigazgatója, Kasper Egelund elmondta a Design-milknek, hogy a dobozhotellel az a célj, hogy meginvitálják az embereket, hogy első kézből megtapasztalják a jó design filozófiáját. A Vipp Shelter Svédországban található, a vadonban, természetvédelmi területen.

A szállást a cég kreatív igazgatója, Morten Bo Jensen tervezte, és a hangsúlyt egyértelműen a természetre helyezte. A dobozhotelben a hálószobában fekve senki nem a mobilját fogja nyomkodni és a Facebookot pörgetni, a tető üvegből van, így a csillagos ég látványára, a csillagokat számolva lehet elaludni. Másrészt nincs wifi, ez szándékos, valóban csak az ember és a változó évszakok az, ami a hotelben van.

Se egy zajos szomszéd, se airbnb-s turisták, se részeg kiabálók a ház előtt nem lesznek, maximum a vadállatok hangja, a madárcsicsergés és a természet hangjai akadályozhatják a pihenést. Igen borsos áron kínálják mindezt, 1175 dollár (kb. 308 000 Ft) egy éjszaka.