Tam_Bau
MENÜ
2021. január 16.
Gusztáv
A Subaru „bombabiztos

A Subaru „bombabiztos" alapja

vezess.hu

Még fejlesztés alatt áll az a platform, amelyre a jövőben a vállalat összes új generációs modellje épül majd.

Boxermotor, szimmetrikus összkerékhajtás – ezek a Subaru régről ismert védjegyei. Ezekhez sorakozik fel hamarosan a Subaru Global Platform, a jelenleg is fejlesztés alatt álló padlólemez, amely a jövőben ugyanúgy elválaszthatatlan lesz a márkától, mint az EyeSight biztonsági rendszercsomag.

Az új platform megtervezésekor mintegy 10 évre előre gondolkozott a Subaru, és a vezetési élmény, valamint a biztonság terén kívánnak a világ élvonalába kerülni.

A Subaru Global Platformra épülő leendő modellek elsőosztályú egyenesfutást, zaj- és rezgéscsillapítást, valamint rugózási komfortot nyújtanak majd. Ennek érdekében vázszerkezetük akár 100 százalékkal merevebb lesz, és nagyban csökkentik az oldaldőlés mértékét is.

A biztonság alapja a megnövelt szilárdság mellett a (fél centivel) alacsonyabb tömegközéppont, és a nagy szilárdságú acélok stratégiai alkalmazásából következő, 40 százalékkal jobb energiaelnyelő képesség.

A padlólemez fontos jellemzője, hogy hibrid, illetve elektromos hajtásláncok befogadására is alkalmassá teszik – a gondolatban elvileg semmi forradalmi nincs, ellenben a Volkswagentől a Volvóig számos márka bebizonyította már, hogy a koncepció fényesen működik.

A Subaru már idén piacra dobja első, új alapokra épülő modelljét, az új Imprezát.