Tam_Bau
MENÜ
2020. november 23.
Kelemen, Klementina
A rönkház egészséges?

A rönkház egészséges?

sokszinuvidek.24.hu

A rönkházak előkelő, természetbarát és egészséges lakásokként ismertek, mivel szolid és tartós építmények.

Vissza a természethez – vallják a faházak építésével foglalkozó társaság szakemberei, akik esküsznek arra, hogy a természetes anyagokból készült házak az emberek életét is meghosszabbítják. 

A fa a legegészségesebb építőanyag a világon – mondják a lengyel szakik. – A kemikáliákkal készült építőanyagokkal szemben a fa olyan, mint a szupermarketben vásárolt és a háztájiban termelt paradicsom közti különbség.

A lengyel rönkház-építők mesés otthonokat készítenek – a fotók is erről árulkodnak. Hogy belsejét hogyan öltözteti fel a tulajdonos, az egyéni ízlés kérdése, de arra is mutatnak néhány példát.  Házaik megfelelően kiszárított, természetes eljárással kezelt fából készülnek, melyek több generáción keresztül egészséges otthont biztosítanak lakóinak.

A rönkházak jó hőszigetelők, energiatakarékosak, kiváló mikroklímát teremtenek, azokban az ember szinte együtt lélegzik a természettel. Az egyedileg tervezett épületek jól ötvözik a hagyományos és modern stílust, s ami egészen csábító: a lengyel cég a tervek elkészülte után fél év alatt kulcsrakészen átadja gazdáinak a portát.