Tam_Bau
MENÜ
2021. március 4.
Kázmér
A Real Madrid elnöke Ronaldo távozásáról

A Real Madrid elnöke Ronaldo távozásáról

atv.hu

Fizetnie kell annak, aki Ronaldot akarja, az elnök még csak az újságokból értesült a focista távozásáról.

„Az egyetlen, amit mondhatok, Cristiano Ronaldo Real Madrid játékos” – mondta Florentino Pérez a Real Madrid elnöke. Hozzátette: a focista távozása csak akkor lehetséges, ha valamelyik csapat kifizeti Ronaldo kivásárlási árát.

"A BL-döntő óta nem beszéltem Cristianóval, de hallottam a pletykákat a médián keresztül. A szerződése 880 millió fontos kivásárlási árat tartalmaz, amíg ezt egy klub nem hajlandó kifizetni, addig nincs miről beszélni” – mondta Pérez az Onda Cero spanyol rádióállomásnak. Hozzátette: az egész ügyről az újságokból értesült, és ez alapján nem akar következtetéseket levonni.
„Cristiano jó ember, mégis úgy beszélnek róla, mintha bűnöző lenne. A Konföderációs Kupa után beszélek vele. Nem hinném, hogy csalódott volna bennünk, szerintem inkább a kialakult helyzet zavarja” – nyilatkozta Perez.
„Mindenképpen meg kell védenem a játékosokat, azt mondom, hogy mindenkinek meg kell felelnie az adózási kötelezettségeknek, és Cristiano biztosan képes lesz megvédeni magát” – nyilatkozta az elnök.

Mint ismert, a 32 éves Ronaldo elhagyná a Real Madridot és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt. A spanyol ügyészség múlt kedden közölte, hogy a portugál labdarúgó 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.
Perez marad az elnök
Florentino Pérez marad a Real Madrid elnöke 2021-ig, jelentette be vasárnap éjszaka a klub, hivatalos honlapján. A Real Madrid választási testülete 14 perc alatt elintézte az ülést, mivel az egyetlen nanpirendi pont az elnök és elnökség mandátumának jövője volt.
atv.hu