MENÜ
2019. augusztus 22.
Menyhért, Mirjam
A nővéreknek lett gyanús az álorvos, aki operált is

A nővéreknek lett gyanús az álorvos, aki operált is

hvg.hu

Orvosnak adta ki magát Romániában a nyolcosztályos olasz, többször műtött is.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki Romániában, az egészségügyi miniszter is megszólalt. "Műtétei" során szerencsére nem halt meg senki.

Nyolc általánossal rendelkező, korábban parkolóőrként dolgozó olasz férfi adta ki magát sebésznek Romániában, és több műtétet is elvégzett, mire észrevették – írja a Transindex.ro. Az olasz férfit hazájában is elítélték már hasonló miatt, ott ugyanis egy kardiológus személyi adatait lopta el és használta fel.

Az olasz álorvos a nővéreknek lett gyanús, mert nem előírás szerint mosta meg kezeit a műtétek előtt, illetve az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni. Szerencsére senki nem sérült meg műtétei közben.

A férfi több mint egy évvel lebukása előtt érkezett Romániába, és azt mondta, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végzett, csak azért nem rendelkezik még a román orvosi kamara és az egészségügyi minisztérium megfelelő engedélyeivel, mert a kamara leterheltsége miatt azt még nem tudtak kiállítani neki.

Az orvosi kamara annyit közölt a Digi24 csatornával, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, illetve azt is ki szeretnék deríteni, hogy más orvosok is érintettek lehetnek-e ilyen ügyekben. Az esettel kapcsolatban megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki a sajtóból értesült az esetről, azt mondja, a férfit illegálisan alkalmazták, de még vizsgálják az esetet.